O remíze rozhodl první poločas
Klub

O remíze rozhodl první poločas

Redakce

Po třetí v řadě skončil střet boleslavských a jabloneckých fotbalistů shodnou remízou 1:1. Jablonec dal Pavlíkem brzo gól a půl hodiny byl aktivnějším týmem. Po zbytek utkání však měli Boleslavští více ze hry. Vyrovnali Řezníčkem těsně před přestávkou a po ní neproměnili řadu nadějných šancí. Sice prodloužili více než tříletou neporazitelnost od Jablonce, ale v srpnovém večeru měli tentokrát na víc, než na jeden bod.

První poločas skončil zaslouženě nerozhodně. Jablonečtí začali s větším nasazením a do vedení šli již v 6. minutě přičinění Pavlíka, který po zemi prostřelil Millera, jenž se k pravé tyči natahoval marně – 1:0. Za dvě minuty se do šance řítil Žofčák a vyběhnuvšího Millera zkoušel přehodit, naštěstí minul opuštěnou branku.

V 15. minutě po rozehraném trestném kopu Loučkova pumelice přinutila Millera k akrobatickému zásahu a míč z pravého vingle vytlačil na roh. Ve 26. minutě se jabloneckému týmu povedla kombinace, na jejímž konci Millerovu branku minul placírkou Loučka. Stál však v ofsajdu, což sudí zaznamenali.

Jestliže půl hodiny byli Jablonečtí lepší, tak závěr poločasu vyzněl ve prospěch Boleslavi. Dvakrát vydařeně centroval Kalina. V prvním případě místo střely volil zbytečnou přihrávku na malém vápně Poláček a o chvíli později hlavičku Řezníčka jablonecká obrana odvrátila jen k Poláčkovi a ten levačkou prověřil pozornost Špita.

Dvě minuty před přestávkou Mendy na pravé straně obehrál nejprve Hamouze a potom i Hlouška. Těsně před brankovou lajnou stihnul přihrát Řezníčkovi a ten po zemi vyrovnal – 1:1.

Po přestávce se tedy začínalo znova. Po Rajnochově pasu zastavili Papadopulose rozhodčí kvůli ofsajdu. Dvakrát jabloneckou obranu prohnal Řezníček a hodinu hry uzavřel Hrdlička pěknou ranou z dálky. Z další akce pálil Sylvestre. Jablonecký gólman si pokaždé bezchybně poradil.

V 65. minutě Mendyho tečovaná střela nečekaně protáhla Špita. Na druhé straně Valentův pokus ze třiceti metrů nemohl Millera překvapit.

V 69. minutě Lafatův centr z levé strany hlavičkoval Hloušek a boleslavskou branku uchránil Miller jen za cenu rohu. Ten po rozehrání odhlavičkoval Rajnoch a boleslavský útok okamžitě odtáhl Poláček. Přihrál do pravé strany Mendymu, ten však v hloubi jablonecké šestnáctky místo střely volil ještě přihrávku na Řezníčka, kterému střelu zablokovali obránci a pokus zakončit akci bez přípravy Rajnochovi nevyšel.

Potom v 75. minutě jabloneckého brankáře Špita zaměstnal Hrdličkův trestňák a o dvě minuty později Kalinova rána ze dvaceti metrů. Ojedinělá jablonecká akce skončila zbytečným faulem Procházky a slabě stříleným trestňákem Valenty. V 79. minutě se na Řezníčkův centr z pravé strany natahoval v šestnáctce Papadopulos, ale za dres jej k zemi penaltově stáhl jablonecký protihráč, čemuž sudí Královec benevolentně z pár kroků přihlížel. Po dalším úniku a centru Řezníčka se neprosadil Poláček, v 82. minutě střelu Hrdličky kryl pozorný Špit.

V 85. minutě na Hrdličkův roh nedosáhl Rajnoch ani Procházka a samotném závěru utkání po Poláčkově autovém vhazování pálil v plném běhu Hrdlička do Špitovy náruče.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Procházka, Janíček, Hrdlička – Mendy (83. Kysela), Rajnoch, Sylvestre (80. Opiela), Poláček – Papadopulos, Řezníček (90. Nečas). Připraveni ještě byli Rolko, Mach, Sedláček a Kubásek

Kvůli zranění byl mimo hru Pecka. Ve stejný den dopoledne za FK Mladá Boleslav“B“ v mistrovském utkání proti SK Slavia Praha“B“ na pražském Strahově z prvoligového kádru hráli Šeda, Ševinský, Ganugrava a Táborský.

Sestava FK Baumit Jablonec: Špit – Zábojník, Homola, Huber, Hamouz – Michálek, Loučka, Pavlík, Žofčák (35. Hloušek) – Klapka (57. Valenta), Lafata (88. Hesek). Připraveni ještě byli Kocourek, Eliáš, Krejčí a Zich.

Góly: 6. Pavlík – 43. Řezníček

ŽK: Zábojník, Homola – Janíček, Papadopulos, Procházka

Rozhodčí: Královec – Kordula, Filgas

Diváci: 3521

Fanshop banner