Po dvou zápasech bez výhry
Klub

Po dvou zápasech bez výhry

Redakce

Účast Šedy, Ševinského, Ganugravy a Táborského z prvoligového kádru, ani hra v přesile téměř celý druhý poločas po vyloučení slávistického Koblera nepomohly svěřencům Josefa Hlouška k prvnímu mistrovskému vítězství. Po dvou úvodních zápasech nové sezóny ČFL mají pouze jeden bod a jsou ve spodní třetině tabulky. Příští mistrovské utkání hraje FK Mladá Boleslav"B" proti FC Slovan Liberec"B" v sobotním dopoledni od 10,15 hodin 23. srpna na Astonce.

Po oboustranně vlažnější úvodní čtvrthodince se první probudili Pražané. V 16. minutě po přízemním centru Honky z pravého křídla se Litteri uvolnil do střelecké pozice a pravačkou přesně k tyči překonal brankáře Šedu – 1:0. Další slávistická střela, tentokrát z kopačky Volešáka, minula boleslavskou branku.

Dvakrát šanci k vyrovnání promarnil Táborský. Nejprve hlavou zamířil vedle a při další akci nezakončil dobrou Ganugravovu přihrávku.

Pět minut před přestávkou šli Honka s Litterim sami na branku, ale ležérní Litteriho střelecký pokus Šeda vyrazil a dorážku poslal Jablonský nad boleslavské břevno.

Čtyři minuty po změně stran Kobler nemilosrdně srazil Táborského a rozhodčí se nerozpakoval slávistického hráče vyloučit. Převahu jednoho hráče však nedokázali Boleslavští využít. Jediným vážnějším nebezpečím pro slávistickou branku byl střelecký pokus Táborského, který však vytoužený cíl minul.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda - Ševinský, Martínek, Mrvík, Horák (61. Humaj) - Svoboda, Vajgl (46. Vizingr), Ganugrava (46. Mašanský), Fabián – Táborský, Kadlec.

Sestava SK Slavia Praha“B“: Diviš – Gebreselassie, J. Hošek, Kobler, Starý - Janda (90. Šimeček), Javorek, Volešák, Jablonský – Honka (81. P. Hošek), Litteri (52. Koreš).

Gól: 16. Litteri

ŽK: Mrvík, Fabián (oba MB“B“)

ČK: Kobler (Slavia“B“)

Rozhodčí: Blaschke – Schröter (46. Kovařík), Kříž

Diváků: 110

Fanshop banner