Boleslav s Jabloncem už tři roky neprohrává
Klub

Boleslav s Jabloncem už tři roky neprohrává

Redakce

V aktuálním pořadí Gambrinus ligy je na tom Jablonec lépe než Mladá Boleslav. V úvodních dvou zápasech neporažený Jablonec je čtvrtý s plným počtem šesti bodů, Mladá Boleslav na desáté příčce má bodový zisk poloviční. Vzájemná ligová bilance však vyznívá pro Mladou Boleslav, která z osmi utkání prohrála jen jedno (před více než třemi roky) a v celkovém skóre vede 10:6. Poslední dva souboje v uplynulém mistrovském ročníku 2007/08 skončily shodnou remízou 1:1.

Nejúspěšnějšími boleslavskými střelci do jablonecké sítě jsou Rajnoch, Holub a Palát po dvou gólech. Z jabloneckých hráčů se dvakrát do boleslavské branky trefil pouze Michálek.

Statistika dosavadních ligových utkání s Jabloncem:

podzim 2004 MB – Jablonec 1:0 (Rojka)

jaro 2005 Jablonec – MB 2:0 (Michálek, Šenkeřík)

podzim 2005 MB – Jablonec 2:1 (Holub 2 – Michálek)

jaro 2006 Jablonec – MB 1:1 (Kiša – Palát)

podzim 2006 Jablonec – MB 0:2 (Pecka, Palát)

jaro 2007 MB – Jablonec 2:0 (Dittrich, Rajnoch)

podzim 2007 Jablonec – MB 1:1 (Hamouz – Kysela)

jaro 2008 MB – Jablonec 1:1 (Rajnoch – Necid)

V jablonecké Chance aréně se naposledy hrálo téměř na den přesně před rokem 20. srpna 2007. Již ve 13. minutě se trefil jablonecký Hamouz, když hlavou uklidil za Millerova záda elegantní oblouček Baránka. Ve 23. minutě přenechal Holub na půlící čáře míč Sedláčkovi, ten perfektní uličkou poslal po pravém křídle Kyselu, jenž dvacetimetrový úprk zakončil prostřelením vyběhnuvšího Špita. Ve druhém poločase rozhodčí Příhoda neuznal každému týmu po jednom gólu. V 64. minutě Boleslavští vyšachovali jabloneckou obranu, ale Holubovu dorážku z malého vápna sudí Příhoda neuznal kvůli ofsajdu, který nebyl. V 84. minutě jabloneckou kombinační akci Zelenky s Baránkem zakončil Hamouz hlavičkou, ale rozhodčí gól neuznal kvůli ofsajdu.

20. srpna 2007: FK Jablonec – FK Mladá Boleslav 1:1 (1:1)

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Voříšek, Rolko, Kopic, Hrdlička – Kysela, Matějovský, Rajnoch, Poláček (85. Brunclík) – Sedláček (72. Řezníček), Holub (80. Táborský). Připraveni ještě byli Kalina, Ordoš, Vaněček a Pižanowski.

Podzimní sestava FK Jablonec 97: Špit – Fukal, Zábojník, Homola, Krejčí – Baránek (90. Kordula), Eliáš, Vácha, Hamouz – Zelenka, Svátek (59. Rilke). Připraveni ještě byli Štěpán, Valenta, Flachbart, Hloušek a Bobok.

Přesně před šesti měsíci 17. února 2008 na hřišti mladoboleslavského Městského stadionu vedli boleslavští fotbalisté od 6. minuty, kdy Rajnoch proměnil penaltu za Homolovo podražení Kaliny. V 65. minutě po rohovém kopu boleslavskou obranou odvrácený míč napálil Žofčák do břevna, od něho se míč odrazil k Necidovi, který z malého vápna snadno překonal na zemi ležícího Pižanowského.

17. února 2008: FK Mladá Boleslav – FK Jablonec97 1:1 (1:0)

Jarní sestava FK Mladá Boleslav: Pižanowski – Procházka, Rajnoch, Kopic, Kalina – Kysela, Hodúr, Táborský (81. Vaněček), Poláček (72. Holub) – Mendy (68. Sedláček), Řezníček. Připraveni ještě byli Ševinský, Rolko, Hrdlička a Miller.

Jarní sestava FK Jablonec 97: Špit – Zábojník, Homola, Huber, Hamouz – Žofčák (82. Michálek), Valenta, Loučka (54. Eliáš), Hloušek – Straka (63. Necid), Klapka. Připraveni ještě byli Fujerik, Krejčí, Fukal a Bobok.

Fanshop banner