S juniory Slavie hrají na Strahově
Klub

S juniory Slavie hrají na Strahově

Redakce

Mistrovské utkání 2. kola ČFL SK Slavia Praha“B“ – FK Mladá Boleslav“B“ se hraje v nedělním dopoledni 17. srpna od 10,15 hodin na stadionu Přátelství v areálu pražského Strahova. Střetnou se týmy, které v úvodním kole neuspěly a tudíž s touhou nepovedený vstup do podzimní sezóny napravit. Pro mladoboleslavskou juniorku je slávistická rezerva nepříjemným soupeřem, neboť z dosavadních čtyř vzájemných utkání jenom jednou vyhrála.

Poslední vzájemné utkání se hrálo v letošním jaru na Astonce a Boleslavští vyhráli 2:1 góly Maška a Kadlece. Bylo první vítězství, neboť na podzim 2007 skončilo utkání bególovou remízou a v ročníku 2006/07 obě utkání vyhráli slávisté.

Bilance vzájemných utkání:

Podzim 2006: Slavia Praha“B“ – Mladá Boleslav“B“ 1:0

Jaro 2007: Mladá Boleslav“B“ – Slavia Praha„B“ 2:3

Podzim 2007: Slavia Praha“B“ – Mladá Boleslav“B“ 0:0

Jaro 2008: Mladá Boleslav“B“ – Slavia Praha“B“ 2:1

S úvodním utkáním mistrovské sezóny byli boleslavský trenér Josef Hloušek i slávistický trenér Miroslav Janů shodně rozčarovaní.

Pro družstvo FK Mladá Boleslav“B“ byla remíza s nováčkem SK Hlavice 1:1 totiž jednoznačně bodovou ztrátou. Podobně vyznělo i vystoupení družstva SK Slavia Praha“B“ na hřišti FC Písek. Slávisté prohráli 0:1 gólem Zuščáka, který v 60. minutě proměnil penaltu nařízenou za faul Gabriela. Tým SK Slavia Praha“B“ hrál ve složení: Diviš – Dostál (86. P. Hošek), Kobler (30. Gabriel, 62. Šimeček), Jan Hošek, Starý – Grajciar, Volešák, Javorek, Held – Honka, Litteri. Z prvoligového kádru byli v sestavě Diviš, Litteri, Grajciar, Volešák. Miroslav Janů má k dispozici pětadvacet hráčů převážně mladších jednadvaceti let. Z dorosteneckého družstva byli letos přeřazeni Berkovec, Dostál, Koreš, Krajčovič, Novotný, Šimeček a Šulc.

Fanshop banner