Hapal: Finální fáze nám skřípe
Klub

Hapal: Finální fáze nám skřípe

Redakce

Boleslavský trenér Pavel Hapal byl spokojený. V prvním utkání před domácím publikem předvedlo jeho mužstvo dobrý fotbal a získalo očekávané mistrovské body, byť se o ně strachoval celý stadion do poslední chvíle. Na boleslavské koncovce je stále co napravovat. Zlínský trenér Josef Mazura zklamaný druhou ligovou porážkou o jeden gól označil úroveň utkání za průměrnou a boleslavskou výhru za zaslouženou.

„Jsem spokojený s výsledkem i hrou. Měli jsme převahu, ale nebyli dostatečně kvalitní v koncovce,“ pravil Pavel Hapal. „Jsem rád za vítězství, mužstvo na ně může navázat v dalších utkáních,“ dodal mladoboleslavský kouč.

Na dotaz, proč má jeho mužstvo takové nízké procento úspěšnosti v proměňování gólových příležitostí, kterých si vypracovává hodně, Pavel Hapal odpověděl: „Finální fáze nám skřípe, protože je stále ještě začátek sezóny, a proti Zlínu byla na hráčích patrná trochu i nervozita, že musí domácí zápas zvládnout vítězně.“

K vynucené Peckově absenci poznamenal, že s tímto útočníkem pro domácí utkání se Zlínem počítal, ale když nemohl kvůli zranění hrát, ofenzivní sílu Mladé Boleslavi to dramaticky nepoznamenalo. „Máme dostatek kvalitních útočníku, abychom absenci jednoho zvládli,“ řekl Pavel Hapal a doplnil, že se zraněnou lícní kostí očekává, že Pecka bude vyřazen z tréninkové činnosti asi týden a mimo hru bude tři až čtyři týdny.

Trenér poraženého Zlína Josef Mazura po utkání řekl: „Viděl jsem průměrné utkání, ve kterém se nám dařilo v defenzivě, ale byli jsme jaloví v zakončení. Mladá Boleslav ve druhé půlce hrála velmi dobře, zatlačila nás a dala rozhodující jeden gól. Kdyby Žůrek dal před koncem svoji šanci, asi by remíza nebyla spravedlivá.“

Fanshop banner