Těsná výhra po drtivé převaze
Klub

Těsná výhra po drtivé převaze

Redakce

Boleslavští se museli obejít bez Pecky, který se zranil v tréninku. Střelecky se však poprvé před boleslavským publikem prosadil Michal Papadopulos, který dal vítězný gól v 65. minutě po přihrávce Poláčka, kterého na levé straně elegantně uvolnil Sylvestre. Boleslavští vyhráli zaslouženě, měli po celou dobu více ze hry a ve druhém poločase místy až drtivou převahu. Přesto se paradoxně až do závěrečného hvizdu třásli o body, neboť zahodili spoustu gólových šancí a na nervy jim brnkal Žůrek číháním na ofsajdové hranici. Na rozdíl od loňského duelu se tentokrát netrefil.

Boleslavští se od počátku tlačili do útoku, ale dlouhé minuty mohl být zlínský gólman Baránek v klidu. První rohový kop zahrával Zlín, když Janíček v 5. minutě srazil Malárův centr. Úvodní čtvrthodinku završil Poláček slabou a nepřesnou střelbou z hranice trestného území. Dvě minuty po něm vypálil mnohem tvrději Sylvestre, ale cíl také minul.

Blíže byl gólu Rajnoch. Jeho vydařená bomba z dobrých třiceti metrů se odrazila od tyče pohříchu na nesprávnou stranu. Zlínský gólman Baránek překvapeně jen přihlížel. Boleslavský kapitán za tři minuty potvrdil, že je při střelecké chuti. Parádní akci Poláčka a Hrdličky po levém křídle zakončil Rajnoch ranou bez přípravy těsně mimo pravou tyč.

Zlínský Kroupa se dral do gólové pozice po centru Malára, ale Procházka soupeře uhlídal. Sedm minut před poločasem Sylvestreho lob za zlínskou obranu zpracoval Papadopulos, ale ke střele se nedostal. Poslední střeleckou příležitost před přestávkou stihnul po Poláčkově centru ještě Rajnoch, ale hlavičkoval do Baránkových rukavic.

Po změně stran se boleslavská převaha stala místy až drtivou. Zlínská obrana odolávala do 65. minuty. Sylvestre parádně našel volného Poláčka, který z levé strany ostře po zemi přihrál před branku, kde se gólově prosadil Papadopulos – 1:0. Do té šťastné minuty se střelecky trápili Kalina nepřesnou ranou, Hrdlička pokusem těsně vedle levé tyče, Rajnoch bombou, kterou Baránek zkrotil nadvakrát u pravé tyčky, a čerstvý Řezníček nedotažením úniku po pravém křídle.

Zlínští měli zárodek šance v 62. minutě po Sylvestreho ztrátě míče, ale boleslavští stopeři Janíček s Procházkou se nenechali obehrát zlínským Vrtělkou, když zkoušel uvolnit Kroupu.

Po vstřeleném gólu boleslavská aktivita neustala. Po Rajnochově trestňáku propásnul střeleckou příležitost ve vápně Procházka. Sylvestre pořádně netrefil Poláčkův centr. V 75. minutě Mendy vytočil pravou polovinu zlínské obrany, přihrál rozběhnutému Kalinovi a ten našel před brankou Papadopulose, jenž pravačkou vysoko překopl. Minutu po svém příchodu na hřiště se po rohu ocitl v ideální střelecké pozici Opiela, ale z deseti metrů trefil brankáře. Z další akce zbrkle minul zlínskou branku Řezníček.

Boleslavskou obranu zlobil především Vyskočil a v poslední dvacetiminutovce čerstvý Žůrek. Naštěstí pro Boleslav jeho brejky opakovaně zastavoval asistent rozhodčího kvůli ofsajdovému postavení a v 87. minutě spolehlivým zákrokem Miller. Ten si poradil i se Šmahajovou bombou v 83. minutě a Kročovou hlavičkou v předposlední minutě utkání.

FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Janíček, Procházka, Hrdlička – Kysela (56. Řezníček), Sylvestre (81. Opiela), Rajnoch, Poláček – Papadopulos, Mendy (90. Mendy). Připraveni ještě byli Rolko, Ganugrava, Nečas a Šeda.

FC Tescoma Zlín: Baránek – Čelůstka, Kroča, Zbožínek, Penner (61. Malý) – Malár, Vrtělka, Šmahaj, Konečník (69. Žůrek), Vyskočil – Kroupa (71. Bača). Připraveni ještě byli Kóňa, Musil, Baranyai a Kořínek.

Gól: 65. Papadopulos

ŽK: Kalina – Baránek, Vrtělka, Vyskočil, Penner

Rozhodčí: Příhoda – Ubias, Kocourek

Diváků: 4650

Pecka sice při ligové premiéře přežil souboje s Řepkou na Letné, ale zranil se v následném týdnu na tréninku ve vzdušném souboji se Šedou. A to tak vážně, že po nemocničním ošetření lícní kosti je mimo trénink nejméně týden a mimo hru ještě o něco déle. Proto se Pecky nedočkali diváci v domácí ligové premiéře proti Zlínu. V nominaci na ligové utkání scházel i další útočník Ivo Táborský, jenž se v týdnu vrátil z neúspěšného testu v klubu letošního nováčka nizozemské nejvyšší soutěže ADO Den Haag.
Brankář Kubásek, obránce Mach a záložník M.Sedláček hráli v mistrovské premiéře ČFL za FK Mladá Boleslav“B“.

Fanshop banner