Proti klokaní obraně se neprosadili
Klub

Proti klokaní obraně se neprosadili

Redakce

Předposlední přípravné utkání před zahájením mistrovské sezóny sehráli boleslavští dorostenci na domácím hřišti s dorostenci Bohemians 1905 a přestože měli optickou převahu a dokonce i více brankových příležitostí, gól nedali ani jeden. Poslední přípravu před mistráky hrají boleslavští dorostenci v sobotu 9. srpna od 11 hodin doma proti Slovanu Liberec.

V úvodu utkání propásl dvě šance Zahustel, když pokaždé nastřelil brankáře. V 31. minutě ve vyložené gólové pozici netrefil míč Bílý a o pět minut později zahrozili Pražané, ale jejich útočník pálil z boku trestného území mimo boleslavskou branku.

V poslední minutě prvního poločasu Rýdl trefil šibenici, ale pražský brankář vytlačil míč na roh.

Po změně stran v 69. minutě si výborný pražský gólman poradil s technickou střelou Dudky. V 71. minutě Bým nepovedenou malou domů nabídl soupeři příležitost ke skórování, ale brankář Kanaval spoluhráčův kiks napravil.

V závěru utkání se dvakrát předvedli boleslavští fotbalisté, ale výhru na svoji stranu nestrhli. Po pěkné akci Tvarohy, Zahustela a Dudky se opět vyznamenal pražský brankář a uchránil čisté konto za cenu rohového kopu. Dvě minuty před koncem po Dudkově akci zamířil levačkou Bořil těsně vedle.

„Sice jsme měli převahu a více šancí, ale dobře bránícímu soupeři jsme bohužel nedali ani jeden gól,“ řekl po utkání trenér Láďa Sedláček, který utkání i přes bezgólový průběh označil za velmi kvalitní přípravu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Krch (46. Kanaval) – Bílý (46. Vorasický, 81. Tvaroha), Bým, Pečinka, Rýdl – Jeník (46. Šibčič), Smetana (61. Šorm), Tvaroha (61. Šíma), Dudka – Bořil, Zahustel.

Fanshop banner