Kapitán Rajnoch ví, že chybí góly
Klub

Kapitán Rajnoch ví, že chybí góly

Redakce

Do tiskového střediska mezi novináře po utkání na Spartě přišli z mladoboleslavského mužstva kapitán Jan Rajnoch a útočník Michal Papadopulos. Byli o poznání skleslejší, než jejich protihráči Patrik Berger a Michal Kadlec, ale sympaticky prohru hodnotili nikoliv podle utržených šrámů, ale podle mizerné koncovky, která Mladou Boleslav pronásleduje od závěru přípravy. Na Spartě smůlu neprotrhli, tak je na řadě Zlín.

Michal Papadopulos byl z prohry na Letné moc smutný. Nebylo divu, vždyť jeho střele ke gólové radosti scházel snad jenom jeden milimetr. Míč z Papadopulosovy kopačky se totiž od vnitřní strany pravé tyče odrazil napříč brankou, ale do sítě nezapadl. „Myslel jsem, že je to gól, ale nebyl,“ posteskl si. Kdyby ano, byl by to jeho jubilejní desátý v české lize. Vrátil se do ní po dvou letech působení v německé bundeslize.

„Česká liga má dobrou úroveň,“ tvrdil po utkání na Spartě a dodal, že mu tvrdost v osobních soubojích nijak zvlášť nevadila. „Jsem na tvrdé osobní souboje zvyklý z Německa i z Anglie,“ řekl Michal Papadopulos.

Ani boleslavský kapitán Jan Rajnoch se nijak zvlášť nad jiskrami odletujícími od kopaček nepozastavil: „Bylo to tvrdé utkání, ale tak se dnes liga hraje. Rozhodčí rozdal nějaké žluté a uklidnil to.“ Jednu ze žlutých karet viděl i Rajnoch. Toho však mnohem více než karetní napomenutí trápila střelecká jalovost boleslavského týmu. „Už potřetí jsme nedali gól, ve dvou posledních přípravných zápasech a nyní v prvním mistráku. Gól nedali útočníci ani já, tak s tím musíme něco udělat,“ utěšoval sebe a na dálku i fandy Jan Rajnoch.

Jak moc byli boleslavští fotbalisté zklamaní z prohry, o to více se radovali sparťanští hráči ze šťastně získaných bodů. „Boleslav nám toho moc nedovolila, měli jsme opravdu trochu štěstí,“ přiznal střelec jediného gólu utkání Michal Kadlec a pokračoval: „Boleslav má kvalitu dopředu a Papadopulos s Peckou tvoří silnou údernou dvojici, proto je důležité, že jsme je do ničeho nepustili, kromě té čtvrthodinky po gólu.“

Nejvýraznější osobností sparťanské sestavy byl Patrik Berger, přes kterého chodila většina ofenzivních akcí. „Byl to hodně kvalitní zápas proti ambiciózní Boleslavi, která chce vyhrát titul, proto jsme maximálně spokojení, že jsme tak těžký první mistrovský zápas zvládli. Nebyl jednoduchý a celá liga nebude jednoduchá. Osobně mám dobrý pocit, že jsem se nezranil a zítra můžu jít trénovat,“ zářil spokojeností Patrik Berger.

Fanshop banner