Papadopulos trefil jen tyč, jediný gól dal Kadlec
Klub

Papadopulos trefil jen tyč, jediný gól dal Kadlec

Redakce

Obezřetný fotbal z obou stran a z té sparťanské korunovaný Řepkovými kosami, takový byl obraz prvního poločasu. Za červené zákroky se daly považovat skluzy zezadu na Pecku a Papadopulose, ale Řepka dohrál jen s jedním oficiálním napomínáním. Ve druhém poločase získala hra na fotbalové kvalitě a divácké atraktivnosti. Gól však padl jen do Millerovy sítě a Mladá Boleslav tak začala ligový ročník podobně, jako před rokem, kdy prohrála také 0:1, ovšem s Viktorií Žižkov na domácím hřišti.

V 6. minutě po prvním sparťanském rohu Kučerova hlavička jen těsně minula Millerovu branku. Bergerovi zabránil ve střelbě Janíček, o chvíli později Bergerův trestňák hlavou usměrňoval Hušek, ale Millera nepřekvapil.

Ukázali se i Boleslavští. Po Papadopulosově hlavičce se hrnul do šance Pecka, ale Řepka jej pohlídal. Sylvestreho ránu zablokovala sparťanská obrana. Ve 23. minutě Poláčkův centr před brankou Pecka přeběhl a Kysela z úhlu napálil do Kozáčikovy náruče.

Ve 25. minutě chytil Miller tutovou gólovou šanci Kolářovi, který z pár kroků nedokázal boleslavského brankáře prostřelit. Za tři minuty se na hranici trestného území uvolnil Slepička a jeho ránu k levé tyči Miller v pádu lapil. Na druhé straně hřiště střílel nepřesně Poláček.

Ve 31. minutě předvedl Řepka zbytečný likvidační skluz zezadu na Pecku, jenž na půlící čáře přebíral Poláčkovu přihrávku. O chvíli později nesmyslně hrubě fauloval Kadlec boleslavského Kalinu, ale vysloužil si jenom ústní domluvu, jinak by musel ven ze hry, neboť hrál od šesté minuty se žlutým napomínáním za filmování. Krátce před koncem poločasu sparťanský stoper Řepka podrazil podobně jako před tím Pecku pro změnu Papadopulose, ale bez karetního trestu.

Druhý poločas začal nadějně Rajnoch, který se však tísněn Kadlecem do branky netrefil. Potom dvakrát zahrozil Slepička. Jeho slabou hlavičku Miller zvládl a o chvíli později při váhání se střelbou přišel o míč po zásahu Procházky a v další sparťanské akci přihrál Voříškovi, který přestřelil.

V 57. minutě Matušovičovu bombu od pravé tyče famózně vyškrábl Miller. V 60. minutě po Kyselově akci Papadopulos nastřelil ve vápně spoluhráče Kyselu a sparťanské obraně usnadnil práci. V 68. minutě jen o pár centimetrů minul Millerovu branku Slepička, ale v 69. minutě Kadlecova přízemní rána už rozvlnila boleslavskou síť, když do ní proklouzla podle levé tyčky – 1:0.

Hned po zahájení hry se boleslavským hráčům povedla ofenzívní akce, kterou završil Papadopulos střelou do pravé tyče. Míč se po odrazu překulil přes celou šíři branky, než ho sparťanští obránci odkopli. V 82. minutě obrovskou šanci nedal Nečas, jehož slabou střelu Kozáčik vyrazil.

Dvě minuty před tím Miller dvakrát podržel mužstvo. Nejprve pádem pod Slepičkovy nohy, později po Wilfriedově hlavičce. Závěrečný boleslavský tlak v nastavených třech minutách už vyrovnání nepřinesl.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Janíček, Procházka, Hrdlička – Kysela, Sylvestre (64. Ganugrava), Rajnoch, Poláček (71. Nečas)– Pecka (78. Řeznířček), Papadopulos. Připraveni ještě byli Ševinský, Rolko, Mendy a Šeda.

Sestava AC Sparta Praha: Kozáčik – Voříšek, Řepka, Kučera, Kadlec – Kolář (46. Wilfried), Hušek, Kladrubský, Berger, Matušovič (64. Zeman) – Slepička (90. Došek). Připraveni ještě byli Had, Jeslínek, Vacek a Blažek.

Gól: 69. Kadlec

ŽK: Kadlec, Řepka, Kučera, Zeman – Sylvestre, Pláček, Rajnoch

Rozhodčí: Jílek – Zlámal, Lhoták

Diváků: 15 521

Fanshop banner