Přestřelka s Turnovem skončila smírně
Klub

Přestřelka s Turnovem skončila smírně

Redakce

Přípravné střetnutí s divizním Turnovem bylo bohaté na góly, se kterými se roztrhl pytel až v závěrečné půlhodině. Zdánlivě rozhodnuté utkání, ve kterém mladoboleslavští junioři vedli o dva góly, soupeř zdramatizoval třemi trefami v rozmezí deseti minut. Hrálo se na Astonce za mírného letního mrholení ve svižném tempu a s mnoha nepřesnostmi v defenzivní činnosti. V boleslavské sestavě byli Kubásek, Mach, Sedláček a Opiela z prvoligového kádru.

První gólovou příležitost připravil boleslavský brankář Kubásek turnovskému soupeři, ten však jeho zamatkování v 7. minutě nepotrestal. Vzápětí promarnil boleslavský Sedláček velkou šanci, ale jeho slabý technický pokus z rohu malého vápna vykopl turnovský obránce z brankové lajny.

Ve 22. minutě z levé strany nádherně odcentroval Sedláček a hlavičkující Fabián s jistotou překonal zkušeného brankáře Cimbála - 1:0. Ve 29. minutě Humaj připravil střeleckou pozici Sedláčkovi a jeho ránu od pravé tyče Cimbál vyrazil na roh. V krátkém sledu brankář Cimbál zmařil sólo Humaje a po Malíkově akci i střelu Opiely.

Dvě minuty po zahájení druhého poločasu po faulu na Chramostu zahodil Sedláček penaltu. Kopl ji po levé ruce náhradního turnovského gólmana Horáčka, ten se však včas vymrštil a míč vyrazil. V 52. minutě napálil Chramosta břevno.

Tři minuty po čtyřnásobném vystřídání předvedli čerství boleslavští junioři parádní akci. Kadlecův centr neusměrnil soupeřem tísněný Mašanský, ale Vajgl odkrytou branku už trefil – 2:0. Druhý gól Boleslavské dokonale uspal a Turnovští je ze sladkého snění rázně probrali.

V 71. minutě sérii nedůsledností mladoboleslavské obrany potrestal Patočka – 2:1. Neuplynulo ani pět minut a nehlídaný Jedounek hlavou zamířil tak přesně, že Kubásek byl u pravé tyče krátký – 2:2. Když Boleslavští nedali tři šance, při kterých se Kadlec ani Mašanský neprosadili sami před brankářem a Opielovu ránu obránci srazili na roh, tak Turnovští dokonali obrat ve skóre. V 81. minutě proměnil sólo Mrklas – 2:3.

Boleslavští vyrovnali v předposlední minutě. Zleva utekl Mach, po jeho přihrávce se k míči ve vápně dostal Martínek, ale protože byl zády k brance, přistrčil Kučerovi, jenž se trefil chytrou a přesnou přízemní střelou k levé tyči – 3:3.

Sestava FK Mladá Bolelsav“B“: Kubásek – Malík, Martínek, Mrvík, Mach – M.Sedláček, Svoboda (62. Kučera), Opiela, Fabián (62. Vajgl) – Humaj (62. Mašanský), Chramosta (62. Kadlec).

Góly: 22. Fabián, 64. Vajgl, 89. Kučera – 71. Patočka, 74. Jedounek, 81. Mrklas

Rozhodčí: Hlaváč

Diváků: 85

Fanshop banner