Spartě máme odvádět jarní prohru
Klub

Spartě máme odvádět jarní prohru

Redakce

Mladá Boleslav v osmi vzájemných ligových zápasech se Spartou Praha pětkrát vyhrála a třikrát prohrála. Nerozhodně dosud neskončilo ani jedno střetnutí, přesto celkové skóre je vyrovnané 13:13. Na gólech ve sparťanské brance se podílelo pět střelců (6 – Pecka, 2 – Holub, Rojka a Vaculík, 1 – Simr). Mezi deseti střelci sparťanských gólů do boleslavské sítě jsou Poláček, který dnes kope v boleslavských barvách, Kulič, který naopak z Mladé Boleslavi do Sparty přestoupil, a také Voříšek, jenž na podzim 2007 v Mladé Boleslavi hostoval a na jaře 2008 ji dal v rudém dresu gól.

Ligová bilance Mladé Boleslavi se Spartou Praha:

Podzim 2004 Sparta – MB 0:1 (Rojka)

Jaro 2005 MB – Sparta 2:1 (Rojka, Pecka – Jun)

Podzim 2005 Sparta – MB 4:2 (Došek, Poláček, Herzán, Slepička – Simr, Pecka)

Jaro 2006 MB – Sparta 2:0 (Pecka, Vaculík)

Podzim 2006 MB – Sparta 3:0 (Pecka 2, Vaculík)

Jaro 2007 Sparta – MB 4:1 (Kulič 2, Matušovič, Došek – Pecka)

Podzim 2007 Sparta – MB 0:1 (Holub)

Jaro 2008 MB – Sparta 1:4 (Holub - Slepička, Voříšek, Kladrubský, Jeslínek)

Poslední vzájemné utkání se hrálo na mladoboleslavském Městském stadionu v pondělí 17. března 2008 a Sparta si připsala podruhé rekordní výhru třígólovým rozdílem a první na mladoboleslavském trávníku. Po jarním utkání FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha 1:4 (1:2) Zdeněk Ščasný rezignoval na funkci hlavního trenéra mladoboleslavského týmu.

Boleslavští v chladném březnovém večeru před zaplněnými tribunami (4940 diváků) začali dobře. Ve 31. minutě vybojoval T. Sedláček míč, který před sparťanskou branku odcentroval Kysela na Řezníčka, od kterého se odrazil k Holubovi, jenž nemilosrdně namířil k tyči po levé ruce Grigara.

Již ve 34. minutě Sparta vyrovnala Slepičkou a ve 39. minutě Matušovičův centr proletěl napříč boleslavským trestným územím k Voříškovi, který se kličkou zbavil bránícího Kaliny a po zemi zamířil k levé tyči boleslavské branky.

V poslední minutě poločasu sudí Kocourek necitlivě zasáhl do kvalitního fotbalu. Za domnělý faul na Horvátha ukázal Rajnochovi žlutou kartu a protože byla již druhá, musel boleslavský kapitán opustit nedobrovolně hřiště.

Oslabené Boleslavi ubývaly síly ke vzdorování. V 52. minutě po Horváthově rohu trefil Kladrubský hlavou u bližší tyče horní růžek boleslavské branky. Čtvrtý gól přidal v 89. minutě čerstvý Jeslínek, když prošel středem boleslavské obrany a s jistotou prostřelil vyběhnuvšího Millera.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský, Procházka, Kopic, Kalina – T.Sedláček, Rajnoch, Poláček (46. Ganugrava) – Kysela, Holub (83. Hodúr), Řezníček (68. Táborský). Připraveni ještě byli Rolko, Hrdlička, Dittrich a Šeda.

Sestava AC Sparta Praha: Grigar – Voříšek, Řepka, Sivok, Kadlec – Hušek (41. Kladrubský), Horváth, Matušovič (85. Jeslínek) – Slepička, Vacek (69. Kolář), Kulič. Připraveni ještě byli Limberský, Došek, Kúdela a Poštulka.

To na poslední utkání na sparťanském hřišti má Mladá Boleslav mnohem příjemnější vzpomínky. Před deseti měsíci, přesněji v pondělí 24. září 2007, vyhrála 1:0 gólem Radima Holuba z 84. minuty po Mendyho akci. O tři minuty později nastřelil Matějovský břevno Poštulkovy branky. Závěrečnou čtvrthodinku tehdejší boleslavský trenér Ščasný strávil na tribuně, kam jej vykázal sudí Franěk a za což později od disciplinárky vyfasoval mastnou pokutu. Utkání sledovalo 6011 diváků a ze sparťanské lavičky také Sylvestre, který tentokrát bude hrát v mladoboleslavských modrobílých barvách proti Spartě.

Vítězná sestava FK Mladá Boleslav z loňského sparťanského pole: Miller - Voříšek, Kopic, Rolko, Hrdlička (46. Kalina) - Sedláček, Matějovský, Rajnoch, Mendy – Kysela (67. Holub), Táborský (79. Poláček). Připraveni ještě byli Řezníček, Brunclík, Vaněček a Pižanowski.

Vloni poražený tým AC Sparta Praha: Poštulka - Pospěch, Brezinský, Kadlec, Kladrubský - Kolář (66. Slepička), Kisel, Hušek, Limberský (59. Matušovič) – Kulič (82. Žofčák), Došek. Připraveni ještě byli Sylvestre, Rezek, Zabavník a Kozáčik.

Fanshop banner