Táborský vyzkouší nizozemský ADO Den Haag
Klub

Táborský vyzkouší nizozemský ADO Den Haag

Redakce

Útočník Ivo Táborský opouští FK Mladá Boleslav dva dny před zahájením I. Gambrinus ligy. Ve čtvrtečním ránu 31. července odlétá na týdenní test do klubu ADO Den Haag, který je aktuálně nováčkem nizozemské ligy. Ten o jeho služby projevil zájem již před měsícem, ale boleslavský forvard se rozhodl až nyní pod vlivem konkurenčního tlaku v mladoboleslavském prvoligovém kádru. „Z Mladé Boleslavi neutíkám, jenom hledám, kde bych měl větší šanci hrát,“ tvrdí Ivo Táborský.

Do FK Mladá Boleslav přestoupil před rokem ze Slavie Praha, ale v ligovém ročníku 2006/07 byl na hostování v SK Dynamo České Budějovice. V uplynulém ročníku 2007/08 za Mladou Boleslav startoval ve 27 ligových zápasech a dal v nich čtyři góly. Celkem v české nejvyšší soutěž odehrál 59 utkání a dal 10 gólů.

„V Mladé Boleslavi jsem velmi spokojený, mám tady spoustu kamarádů, ale nyní se tady vytvořila velká konkurence a za béčko hrát nechci. Když se před třemi čtyřmi týdny šance na působení v nizozemském klubu objevila poprvé, tak jsem ji odmítl, protože jsem věřil, že se o místo v boleslavském útoku úspěšně poperu. Ale v generálce na ligu jsem se nedostal ani na lavičku a předpokládám, že obdobně by tomu asi bylo i v prvním ligovém utkání, proto jsem se s manažerem panem Paskou domluvil, že zkusíme oživit jednání o zahraničním angažmá,“ řekl v předvečer odletu do Nizozemí třiadvacetiletý Ivo Táborský. Podle vlastních slov se o tomto kroku radil s tátou i s prezidentem mladoboleslavského klubu Josefem Dufkem a věří, že má šanci prosadit se v zahraničí. Ani z jazykové bariéry strach nemá. „Angličtinu nijak přepychovou nemám, ale věřím, že se domluvím, co budu potřebovat.“

Ivo Táborský má s nizozemským klubem ADO Den Gaag absolvovat týdenní herní kemp ve Walesu, kde by měl nastoupit ve dvou až třech přípravných zápasech. Teprve potom se rozhodne, zda získá zahraniční angažmá, nebo se bude prát o místo v mladoboleslavském útoku. ADO Den Haag v uplynulém mistrovském ročníku 2007/08 skončil šestý v druhé nejvyšší nizozemské soutěži, ale v baráži se do Eredivisie, což je oficiální název první ligy v Nizozemí, probojoval. Vrátil se do ní po roce, když na konci ročníku 2006/07 sestoupil jako jasně poslední s pouhými sedmnácti mistrovskými body za tři výhry a osm remíz.

Fanshop banner