O remízu přišli penaltou v nastaveném čase
Klub

O remízu přišli penaltou v nastaveném čase

Redakce

Pro střížkovské klokany to byla poslední příprava na jejich historickou premiéru v nejvyšší soutěži, pro mladoboleslavskou juniorku další v řadě přípravných utkáních na ČFL, která začne o týden později než Gambrinus liga. Boleslavský trenér Hloušek měl k dispozici z prvoligového kádru brankáře Kubáska, obránce Macha, záložníka Nečase a útočníka Táborského. Pražského brankáře však překonal jen hrající asistent trenéra Adrian Vizingr.

Pražané nastoupili bez zraněných posil Kwamého, Zbončáka a Kincla. Boleslavští začali s vervou a již v 6. minutě postupoval na soupeřovu branku Nečas. Při volbě, zda přihrát do strany Kadlecovi nebo vystřelit, zvolil druhou variantu, ale zamířil nad. Za pět minut se ocitl v palebné pozici Táborský, ale gólman Belaň jej vychytal.

O vedoucí gól Bohemians se postaral po necelé půlhodině hry pravý záložník David Zoubek, jenž gólově završil svoji individuální akci - 1:0. Potom ještě Ibe vystihl špatnou boleslavskou rozehrávku, ale vedení pražského celku nezvýšil.

Boleslavský rezervní tým držel s prvoligovým nováčkem herně krok po celý zápas. Čtvrt hodiny před koncem vyrovnal Vizingr střelou, jež se odrazila od břevna za brankovou čáru - 1:1. Vítězný gól dali svěřenci trenéra Luboše Urbana až ve druhé minutě nastavení, když po faulu na Galbavého proměnil Zoubek penaltu - 2:1.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Kubásek – Pára, Mrvík, Martínek, Mach – Kadlec (63. Vizingr), Nečas (83. Malík), Svoboda, Fabián – Chramosta (63. Humaj), Táborský (89. Kučera).

Sestava Bohemians Praha: Belaň (46. Šimon) - Macháček, Obermajer, Lencevič (46. Birhanzl), Grznár - Turtenwald, Kropík (60. Demeter) - Fenyk (46. Diarra), Zoubek, Galbavý - Ibe (70. Biboko).

Góly: 28. a 90. z pen. Zoubek - 75. Vizingr

Rozhodčí: Tereba

Diváci: 100

Fanshop banner