Generálka na ligu skončila bez gólů
Klub

Generálka na ligu skončila bez gólů

Redakce

Poslední test na ligu se nevydařil. Přestože se hrál oboustranně ofenzivní fotbal, gól nepadl ani jeden. Boleslavský Sylvestre sedm minut před přestávkou nedal penaltu nařízenou za faul na Papadopulose. Kyperský Daskalakis jedenáct minut před koncem napálil břevno Millerovy branky. Po sobotním utkání mají fotbalisté dva dny volno, od úterý 29. července se začnou připravovat na první utkání nového ročníku I.Gambrinus ligy AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav, které se hraje v sobotu 2. srpna od 17 hodin v AXA Aréně na pražské Letné.

Boleslavští začali s ofenzivní chutí a soupeř se jí snažil vyrovnat. V brance měl nedávného jabloneckého gólmana Boboka a ve stoperské dvojici dalšího českého legionáře Pergla. Oba patřili spolu s kanonýrem Mocelinem k oporám kyperského týmu.

U Poláčkova centru byl dříve larnacký gólman než Pecka. Trestný kop Sylvestreho skončil pár centimetrů nad břevnem. Po spolupráci Kaliny s Kyselou z voleje přestřelil i Rajnoch. První kyperská střela nenadělala Millerovi moc práce. Útok podle pravé lajny uťal skluzem Janíček. Trestný kop Mocelina skončil v náručí boleslavského gólmana. To vše se událo v úvodních deseti minutách.

Ve 12. minutě vymyslel Sylvestre parádní kolmici do vápna, kde se u míče skoro srazili Pecka s Papadopulosem, nakonec akci nepřesně zakončil Papadopulos. Vzápětí podobnou akci Larnaky zmařil Miller. Bez gólového efektu zůstaly střely Kaliny, Sylvestreho, Papadopulose, Hrdličky na larnackou branku a také tři kyperské ataky boleslavské branky.

Spokojení diváci tleskali a těšili se na góly. Zdálo se, že se dočkají ve 38. minutě. Papadopulos se probíjel přes opakovaně faulujícího Rhaema a ten jej nakonec podrazil uvnitř trestného území. Rozhodčí Kovařík bez váhání nařídil penaltu, ke které se postavil Sylvestre. Ačkoliv oklamal brankáře Boboka tak, že skočil k jiné tyči, než ke které zamířil, z gólu se neradoval. Míč minul pravou tyčku z nesprávné strany.

Po změně stran dokázali sice boleslavští fotbalisté dlouhé chvíle držet míč pod kontrolou, ale zdlouhavé kombinace zůstávaly bez gólového efektu. V 57. minutě vytočil Poláček dva kyperské beky, ale nadějná akce skončila jen rohovým kopem. V 71. minutě první pořádnou střelu na kyperskou branku ve druhém poločasu poslal Sedláček, kterému palebnou pozici připravil Řezníček, ale Bobok se štěstím vyrazil.

V závěru se nečekaně vzepjala Larnaka. V 79. minutě po předchozích dvou slepených boleslavských rohových kopech se kyperským fotbalistům podařil brejk. V rozhozené boleslavské obraně Ilicovu ránu Miller vyrazil a následná dorážka Daskalise zatřásla břevnem. Míč potom naštěstí ve spolupráci s obránci skryl do rukavic Miller. Za tři minuty larnacký roh vyvrcholil nepřesnou střelou.

V posledních pěti minutách nevyšel Opielův pas na Řezníčka, nepřesně vystřelil Sedláček a po Řezníčkově přihrávce Ganugrava trefil gólmana Boboka.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Janíček (46. Rolko), Hrdlička – Kysela (64. Mendy), Rajnoch (76. Ganugrava), Sylvestre (76. Opiela), Poláček (64. M.Sedláček) - Papadopulos, Pecka (64. Řezníček). Připraveni ještě byli Šeda a Ševinský.

Sestava AEK Larnaka: Bobok - Gonzalez, Daskalakis, Pergl, Mesika - Ilic, Costa, Mocelin, Rhaem - Nwafor, Adorno. Střídali Pappoe, Michael, Kastanastos, Izuchukwus, Monesti.

Rozhodčí: Libor Kovařík – Filípek, Tomáš Kovařík

Diváků: 850

Fanshop banner