S dospělými uhráli remízu
Klub

S dospělými uhráli remízu

Redakce

V přípravném utkání na hřišti v Kosořicích se střetli mladoboleslavští dorostenci s dobrovickými dospělými, tedy dva týmy hodně zklamané z konce minulého ročníku. Mladoboleslavští dorostenci sestoupili z elitní celostátní ligy a dobrovičtí muži spadli z divize do středočeského přeboru. Nerozhodný výsledek z přípravy na novou sezónu je příznivějším vysvědčením pro dorostenecký celek, který podal kompaktnější výkon.

Boleslavští dorostenci začali proti dospělým bez respektu a již ve 3. minutě dobrovický brankář s námahou vyrážel od levé tyče Dudkovu standardku. V 9. minutě po nepovedené spolupráci Tvarohy s Dudkou soupeř vystřelil nepřesně. V 15. minutě založil akci Borovička, přes Bořila se míč dostal na pravou stranu k Zahustelovi, jehož centr povedeně Tvaroha dorazil do branky – 0:1.

Dobrovice zahrozila bezprostředně po inkasovaném gólu z rohu a později ve 20. minutě akcí, kterou zastavil stoper Bým za cenu žlutého napomínání. Po svižném útoku Synka s Tvarohou netrefil Zahustel míč a po další Synkově akci přihrál Zahustel do šance Bořilovi a ten trefil gólmana.

Ve 31. minutě Dobrovičtí vystihli boleslavskou rozehrávku, zaútočili po pravé straně a protože brankář Stuchlý neudržel centr, tak snadno vyrovnali – 1:1.

Tři minuty před koncem poločasu Dudka přenesl hru přes šířku hřiště na Rýdla, jehož přihrávku před branku gólově zužitkoval Zahustel – 1:2.

Z první akce po změně stran se Dobrovičtí dostali do šance, ale brankář Stuchlý zachránil. V 57. minutě po Šormově akci Bořil přestřelil. V následné minutě se však nechali boleslavští obránci překvapit rychlým autovým vhazováním a Pečínka naivním faulem daroval soupeři výhodu pokutového kopu – 2:2.

Po vyrovnávacím gólu kupili boleslavští mladíci chyby v obranné činnosti a jenom se štěstím přežili dvě dobrovické šance kolem šedesáté minuty. V 76. minutě nadějně se rozjíždějící boleslavskou akci pokazil Jeník špatnou přihrávkou, naštěstí Dobrovičtí brejk ke gólu nedotáhli. V předposlední minutě po rohovém kopu hlavičku soupeře vykopl z brankové lajny Rýdl.

Sestava FK Mladá Boleslav: Krch (31. Stuchlý, 61. Kanaval) – Vorasický, Bým (46. Pečínka), Borovička, Rýdl – Bořil (61. Semík), Smetana, Tvaroha (46. Šorm), Dudka (46. Šíma) – Zahustel (81. Bořil), Synek (46. Jeník).

Góly FK MB: 15. Tvaroha, 42. Zahustel

Fanshop banner