Primátor se pyšnil fotbalem a sliboval větší stadion
Klub

Primátor se pyšnil fotbalem a sliboval větší stadion

Redakce

Semifinálovému utkání dorosteneckého Euro 2008 Česko - Německo, které se hrálo na mladoboleslavském Městském stadionu ve středu 23. července, předcházel slavnostní akt na místní radnici. Primátor města Mladá Boleslav Raduan Nwelati osobně přijal zástupce české i německé reprezentace, představitele ČMFS a také místopředsedu komise mládeže UEFA Jima Boyce. Při té příležitosti boleslavský primátor zdůraznil rostoucí věhlas mladoboleslavského fotbalu v Česku i v Evropě.

„Mladá Boleslav se v posledních letech stále více a silněji zakresluje do fotbalové mapy Evropy. Poté, co jsme na našem stadionu přivítali několik zvučných klubů, jako jsou Olympique Marseille, Paris St. Germain, Galatasaray Istanbul, Palermo nebo Villarreal, je tu nyní akce celoevropského významu, včetně dnešního ostře sledovaného semifinále Německo – Česká republika
Jak jsem byl informován, je, stejně jako utkání Česko – Itálie, dnešní duel beznadějně vyprodán. Ostatně vyprodaným stadionem se můžeme pyšnit nejčastěji z celé české ligy. Proto nás velmi zaměstnává projekt na dobudování městského stadionu a navýšení stávající kapacity, která už nestačí mladoboleslavským potřebám. A to také z toho důvodu, že z mezinárodního hlediska bychom nechtěli zůstat u současného Euro do devatenácti let, ale láká nás pořadatelství Euro do jednadvaceti let i mezistátní zápasy A mužstva českého národního týmu.
Město Mladá Boleslav za posledních pár let velmi fotbalově vyspělo, což doufám potvrdí i dnešní zápas s báječnou atmosférou. Přeji Vám krásný zážitek a děkuji, že jste si našli chvilku na toto setkání,”
pronesl primátor Raduan Nwelati v přítomnosti fotbalových hostů v obřadní síni mladoboleslavské radnice.

Fanshop banner