V Krejča cupu skončili druzí
Klub

V Krejča cupu skončili druzí

Redakce

Dorostenci prohráli finále dvoudenního mezinárodního turnaje Krejča cup a skončili druzí za reprezentačním výběrem Bavorska. V základní skupině nejprve v pátečním programu remizovali s Jabloncem 1:1 a potom rozdrtili Plzeň 8:0. V sobotu pokračovali výhrou nad Hradcem Králové 3:2 a ve finálovém střetnutí podlehli Bavorsku 1:3. Dorostenecký turnaj Krejča cup se hrál v Tanvaldu a Velkých Hamrech ve dnech 18.-19. července 2008.

Utkání se hrála ve zkráceném čase 2x35 minut. Boleslavští fotbalisté i tak nastříleli 13 gólů. Třikrát se trefili Bořil, Synek a Zahustel, dvakrát uspěl Dudka a po jednom gólu přidali Rudzan a Tvaroha.

Statistika utkání FK Mladá Boleslav na Krejča cupu:

Baumit Jablonec – FK Mladá Boleslav 1:1

Jablonečtí začali aktivněji a boleslavskou branku třikrát zachraňoval brankář Stuchlý. V 16. minutě zvládl dokonce i situaci, kdy na něho šli tři protihráči po špatné Pečínkově rozehrávce. Ovšem v 17. minutě již kapituloval. První jablonecká střela se odrazil od břevna do pole a proti dorážce byl gólman bezmocný – 1:0. Ve 27. minutě jablonecký brankář vytáhl na roh Dudkovu střelu, kolem 40. minuty nedal dvě šance Zahustel , ve 46. minutě po Pečínkově přihrávce marně střílel Dudka. Teprve v 55. Minutě vyrovnal hlavou Rudzan - 1:1. V závěrečné drtivé boleslavské převaze byli nejblíže vítěznému gólu Zahustel, který nastřelil tyč, a Tvaroha, který po Jeníkově přihrávce trefil brankáře.

Sestava FK Mladá Bolelsav proti Jablonci: Stuchlý – Vorasický, Pečínka (53. Bým), Rosenkranz, Rudzan – Jeník, Dudka, Šorm (45. Smetana), Šíma (40. Tvaroha) – Kubát, Semík (36. Zahustel)

Viktoria Plzeň – FK Mladá Boleslav 0:8

První šanci z Bořilovy kopačky gólman vyrazil na roh, ale ve 3. minutě po přihrávce Synka načal kanonádu Dudka – 0:1. V 5. minutě Dudka uvolnil ve vápně Synka, toho obránce fauloval a nařízenou penaltu proměnil Bořil – 0:2. V 9. minutě po rohovém kopu a Bořilově asistenci se prosadil Synek – 0:3. Ve 12. minutě přesně vystřelil Tvaroha – 0:4. Další gól padl až po deseti minutách, kdy spolupráci Bílého, Synka a Zahustela posledně jmenovaný ukončil gólovou trefou – 0:5. Ve 33. minutě Bořil plzeňskou branku minul a o čtyři minuty později připravil Zahustelovi další gól – 0:6. Následovaly nevyužité příležitosti Zahustela po Dudkově centru, Bořila po akci Tvarohy a hlavičkujícího Šímy po centru Bořila. V 56. minutě po Zahustelově přihrávce uspěl Synek – 0:7. Poslední slovo měl po Šormově asistenci Bořil – 0:8

Sestava FK Mladá Boleslav proti Plzni: Krch – Bílý, Bým (62. Rudzan), Borovička, Rýdl (45. Rosekranz) – Zahustel, Smetana, Tvaroha (45. Śorm), Dudka (45. Šíma) – Bořil, Synek.

FC Hradec Králové – FK Mladá Boleslav 2:3

Boleslavským dorostencům se povedl raketový start. Již ve 3. minutě spolupráci Dudky s Bořilem zakončil gólově Zahustel – 0:1. Potom Bořil z deseti metrů netrefil branku a Smetanovu chybu v defenzívě napravil brankář Kanaval. V 11. minutě utekl hradeckým obráncům Synek a z jeho přihrávky skóroval Bořil – 2:0. Ve 24. minutě zůstala bez efektu hezká akce Tvarohy, Dudky a Synka. Ve 26. minutě nedůrazný zákrok Kanavala soupeř potrestal gólem – 1:2. Ve 32. minutě povedený centr Zahustela promarnil Bořil, který o deset minut později tvrdě vystřelil a brankářem vyražený míč doklepl do sítě Synek – 1:3. V 69. minutě opět zaváhal Kanaval, neudržel míč a Hradečtí snadno snížili – 2:3.

Sestava FK Mladá Boleslav proti Hradci Králové: Kanaval – Bílý (54. Vorasický), Bým, Borovička, Pečínka (47. Rosenkranz) – Bořil (62. Kubát), Smetana, Tvaroha (58.Šorm), Dudka (58. Šíma) – Synek (62. Semík), Zahustel (36. Jeník).

Bavorsko – FK Mladá Boleslav 3:1

Boleslavští do utkání tentokrát vstoupili špatně. V 8. minutě dostali první gól po soupeřově akci z levého křídla – 1:0. V 10. minutě série chyb v obranné činnosti vyvrcholila druhým gólem ve Stuchlého síti – 2:0. Odpovědí byly tři neproměněné šance. Ve 21. minutě po Borovičkově přihrávce zmařil dobrou příležitost Dudka, ve 27. minutě se Zahustelova hlava otřela o břevno a ve 33. minutě hlavičkoval ten samý boleslavský útočník nepřesně. Ve 48. minutě Vorasického uklouznutí potrestal soupeř gólem, který však sudí neuznali kvůli ofsajdu. V 54. minutě špatně rozehrávající Bílý nabídl protivníkovi šanci a ten ji využil – 3:0. V následující minutě boleslavský Bým hlavičkoval nad, v 60. minutě trefil Zahustel tyč a teprve v 69. minutě snížil Dudka z pokutového kopu – 3:1.

Sestava FK Mladá Boleslav proti Bavorsku: Stuchlý – Bílý, Bým, Borovička, Pečínka (36. Vorasický) – Bořil, Šorm (36. Smetana), Tvaroha (45. Rosenkranz), Dudka – Synek (36. Jeník, 56. Semík), Zahustel (61. Kubát).

Fanshop banner