Vizingr skóroval a trefil tyč
Klub

Vizingr skóroval a trefil tyč

Redakce

Čtvrté utkání letní přípravy junioři v sobotu na hřišti v Doubravě těsně prohráli s hradeckými vrstevníky, kteří na boleslavskou obranu vyzráli vždy v začátcích obou poločasů. Největším nebezpečím pro hradeckého gólmana byl hrající trenérský asistent Adrian Vizingr, jenž se po přestávce z obrany přesunul do útoku. Jednu šanci proměnil v gól, druhá skončila na tyči. Boleslavští junioři ve dnech 21.-25. července absolvují horské soustředění, v jehož rámci sehrají utkání s Dvorem Králové.

Přestože se do první vážnější šance dostali boleslavští hráči, když po spolupráci Fabiána s Pekárem pohotovým zakončením Chramosta přestřelil, tak v 18. minutě prohrávali. Boleslavští totiž nevyužili výhodu rohového rohu, navíc nepochopitelně snadno pustili soupeře do brejku a samostatný nájezd na Pokorného branku proměnil Mikušík ve vedoucí hradecký gól - 1:0.

Do přestávky se nic podstatného již neudálo. Boleslavské hře chyběl pohyb, důraz a přesnost, čili nebylo divu, že poločas prohráli.

Po změně stran hned ve 46. minutě boleslavský tým inkasoval druhý gól, když krajní bek Olšák nechal za svými zády Hradeckého, který podstřelil Pokorného – 2:0. Na rozdíl od prvního poločasu si Boleslavští tentokrát vynutili převahu. Ovšem jejich snaha stačila pouze ke snížení, nikoliv k vytouženému vyrovnání. V 58. minutě po Pekárově centru skóroval Vizingr hlavou 2:1. Většině dalších boleslavských akcí opět scházela přesnost. V poslední minutě po samostatné akci Vizingr nastřelil tyč.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“ I. poločas: Pokorný – Kalíšek, Vizingr, Martínek, Horák – Pekár, Svoboda, Vajgl, Fabián – Humaj, Chramosta.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“ II. poločas: Pokorný – Olšák, Pára, Martínek, Horák (60. Humaj) - Pekár, Svoboda, Vajgl, Fabián – Kučera, Vizingr.

Góly: 18. Mikušík, 46. Hradecký – 58. Vizingr

Fanshop banner