Druhá letní prohra byla krutá, Janíček si dal vlastence
Klub

Druhá letní prohra byla krutá, Janíček si dal vlastence

Redakce

Boleslavští prohráli v Thermenaréně rakouského Bad Radkersburgu s týmem druhé německé bundesligy nešťastně vlastním gólem Janíčka. Nad druhou prohrou letní přípravy spolu s hráči smutnilo i jedenáct příznivců mladoboleslavského klubu Fanatic fans. Přicestovali navzdory tomu, že je u Vídně málem smetla průtrž mračen. Při utkání byli patřičně slyšet, i když mnichovský klub měl na tribuně hodně příznivců. Generálku na ligu hraje FK Mladá Boleslav v sobotu 26. července od 17 hodin doma s AEK Larnaka.

Ve 3. minutě pálil z pravé strany Kysela těsně vedle a vzápětí Ledgerwood prostrčit do vápna na Di Salvu, ale Miller byl u míče dříve. V 6. minutě Ledgerwood našel v trestném území neobsazeného Bierofku a ten namířil bez přípravy do vingle po pravé ruce Millera, jenž se úžasně vymrštil a vyrazil na roh. Tomu se Boleslavští ubránili.

V 10. Minutě si Kučukovič zaběhl za obranu, Bierofka mu tam míč dal, ale akce skončila u pozorného Millera. O tři minuty později Bierofka obral Hrdličku, ale nepřešel přes Janíčka. V 17. minutě měli Němci druhou obrovskou šanci, když Di Salvo převzal míč za boleslavskou obrannou linií, ale nikým neatakován sám před Millerem netrefil branku.

Ve 27. minutě se Bierofka dral do šance, ale Procházka mu v poslední chvíli míč ukopl. Ve 32. minutě utekl německé obraně Pecka, ale brankáře Hofmanna nepřekonal. Ve 38. minutě běžel podruhé v prvním poločase Di Salvo proti boleslavské brance, ale netrefil ji. V následující minutě se Poláčkovi podařil centr přes bránícího Johnsona a z malého vápna hlavičkující Pecka mířil těsně vedle pravé tyče Hofmannovy branky. Ve 43. minutě po přetaženém centru si Miller poradil s dvěma slabými pokusy Di Salva.

Druhý poločas, do kterého se mnichovský tým vrátil bez změn v sestavě a v boleslavském útoku Pecku vystřídal Řezníček, začal nepřesnostmi na obou stranách. V 52. minutě Kučukovič minul ze šesti metrů. V 54. minutě na Poláčkův centr nabíhal u zadní tyče Papadopulos, ale B. Schwarz jej na hranici pravidel uhlídal. V následující minutě po dalším Poláčkově centru přestřelil Rajnoch.

V 61. minutě zastavil německou akci na půlící čáře Sylvestre a v následném ataku točili Boleslavští se soupeřovou obranou, ovšem gólově tlak nezavršili. V 64. minutě Ševinského centr hlavičkoval Řezníček vedle pravé tyče.

Boleslavští sice měli míč častěji pod kontrolou a přehrávali soupeře uprostřed hřiště, ale před brankou jim scházely důraz i štěstí. A tak málem inkasovali z ojedinělé mnichovské akce. V 71. minutě ukopl Ševinský míč Schäfflerovi v poslední chvíli, jinak se ocitl sám před Millerem.

V 75. minutě byl faulován Poláček a sám rozehrával trestňák z pozice zkráceného rohu, ale před brankou se nikdo z jeho spoluhráčů zase neprosadil. Z protiútoku Schäffler odkrytou levou stranou obrany vnikl do vápna, naštěstí přihrávku před Millerovu branku zachytil Procházka.

V 83. minutě Mendyho přihrávku Řezníčkovi soupeř vystihl a následně Ševinskému utekl Holebas a jeho snahu o přihrávku či střelu, což v daném okamžiku nebylo úplně zřejmé, si Janíček ve skluzu srazil do vlastní sítě – 1:0. A mohlo být ještě hůře. V 87. minutě Kučukovič z levého rohu pokutového území přehazoval Millera a trefil břevno. Na vyrovnání už boleslavským fotbalistům zbývalo málo času a tak se museli smířit s druhou letní prohrou.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina (56. Ševinský), Janíček, Procházka, Hrdlička (68. Mach) – Kysela (56. Mendy), Sylvestre (68. Opiela), Rajnoch, Poláček – Papadopulos (78. Táborský), Pecka (46. Řezníček).

Sestava TSV 1860 München: M.Hofmann – Johnson, Thorandt (58. Eberlein), Berhalter, B. Schwarz - Lenderwood (64. Holebas), Béda, D. Schwarz, Bierofka (64. Stahl) - Di Salvo (58. Schäffler), Kučukovič.

Fanshop banner