Trenéra Stannera těší, že se prosazují hráči z juniorky
Klub

Trenéra Stannera těší, že se prosazují hráči z juniorky

Redakce

Karel Stanner byl u prvoligového mužstva po většinu jarní sezóny, podílel se na plánu letní přípravy a v současnosti v roli Hapalova asistenta ji pomáhá realizovat. Je přesvědčený, že změny hráčského kádru vedly k jeho zkvalitnění. „Kam se ta kvalita dostala, uvidíme až v ligové soutěži,“ brzdí bezbřehý optimismus. Názory Karla Stannera si poslechněte ve video reportáži pořízené před jedním z tréninků v rakouském Bad Gleichenbergu, kde byli mladoboleslavští fotbalisté na týdenním soustředění.

Členy současného prvoligového kádru jsou Jan Šeda, Radim Nečas a Michal Sedláček, což jsou hráči, kteří ještě nedávno kopali především ČFL za FK Mladá Boleslav“B“, byť Nečas v letošním jaru sbíral zkušenosti v druholigové Dukle Praha. „Těší mě to, že se prosadili a kdyby se na jaře nezranil Fabián, tak by jistě i on byl v prvoligovém kádru,“ prohlásil Karel Stanner, který na růstu mladých fotbalistů měl velký podíl, neboť v loňském roce boleslavskou juniorku v ČFL vedl.

Jak vnímáte náročný úvod ligy, kdy Mladá Boleslav ze čtyř utkání hraje tři venku a které týmy považujete za favority I. Gambrinus ligy v ročníku 2008/09? „Začátek bude těžký. Pokud ho zvládneme, mužstvo se bude na podzim pohybovat na špici, pokud ho nezvládneme, zůstaneme někde uprostřed tabulky. Favority jsou opět Sparta a Slavia, na špici se chceme pohybovat i my spolu s dalšími ambiciózními kluby, jakými jistě jsou například Teplice a Brno.“

Fanshop banner