Fotbalisté si života lázeňských šviháků neužili
Klub

Fotbalisté si života lázeňských šviháků neužili

Redakce

Bad Gleichenberg, jedno z nejstarších lázeňských městeček v jihovýchodním Rakousku, vypadal v sobotním dopoledni 19. července jako dokonalá reklama letní pohody. Jasně modré nebe bez mráčků, rodinné domky i výstavní vily zpola kryté vzrostlými stromy, zlenivělé ulice rozpálené slunečními paprsky a loudavě se kolébající postavy ve stinných parcích. Záviděníhodnému životu lázeňských šviháků nebylo však fotbalistům FK Mladá Boleslav dopřáno.

Těm totiž v deset hodin sobotního dopoledne na rosou zvlhčeném trávníku dvou hřišť v areálu místního fotbalového klubu začal normální pracovní den letní přípravy pro nový ročník I.Gambrinus ligy

S téměř půlhodinovým předstihem na hřiště dorazil trenérský tým Hapal, Stanner, Brunegraf a Maier stříbrným vozem Škoda Octavia. Než oranžový autobus boleslavské dopravní firmy Trancentrum Bus přivezl hráče, měli trenéři připravené potřebné pomůcky, rozmístěné mety a domluvenou organizaci tréninkové jednotky.

Začala výklusem kolem hřiště, pokračovala důkladným protahováním a rozhýbáním těl a vyvrcholila cvičením s míči v kombinaci s posilováním podle individuálních pocitů a nároků jednotlivých hráčů. Brankáře měl ve speciální parádě Maier, který se v Rakousku cítí téměř jako doma. „Působil jsem ve zdejší fotbalové lize sedm let a kromě mistrovských sehrál spoustu přátelských a charitativních utkání po celém Rakousku,“ řekl Maier, čímž vysvětlil, proč je i ve zdánlivě zapadlém lázeňském letovisku známým člověk. Vždyť speciálně kvůli němu přijeli z Vídně novináři sledovat přípravné utkání Mladé Boleslavi.

Trénink skončil před obědem, na který se hráči vrátili do pohádkově vyhlížejícího lázeňského domu, kde pobývají celý týden rakouského soustředění. To završí v nedělním odpoledni 20. července od 17 hodin utkáním s druholigovým německým týmem München 1860 v Bad Radkersburgu. V pondělí se vrátí do Mladé Boleslavi.

Fanshop banner