Druhou rakouskou výhru načal brilantním kopem Sedláček
Klub

Druhou rakouskou výhru načal brilantním kopem Sedláček

Redakce

I v druhém utkání rakouského soustředění hraném v Bad Gleichenbergu boleslavští fotbalisté vyhráli, když opět otočili nepříznivý výsledek. Maďarský ligový tým začal velmi nečistě až mnohdy zákeřně a tak první půlhodinu se masér Kubíček s lékařem Horákem naběhali téměř tolik, jako hráči. Po vedoucím maďarském gólu se hra uklidnila. Parádní kousek předvedl M.Sedláček proměněním trestného kopu a obrat ve skóre završil Rajnoch.

V úvodních pěti minutách Maďaři promarnili dvě standardní situace. Při první hlavička skončila mimo, při druhé byl u vysokého míče včas brankář Kubásek. V 8. minutě M.Sedláček vybojoval míč, Nečas připravil střelbu Kalinovi, ale jeho přízemní ránu beci ke gólmanovi nepustili.

V 16. minutě povedenou střelu maďarského útočníka vyrazil Kubásek od levé tyče na roh. V 19. minutě po Opielově rohovém kopu hlavičku Papadopulose odvracel obránce od pravé tyče. Za tři minuty po spolupráci Opiely se Sedláčkem vnikl do soupeřova trestného území Papadopulos, ale obránce jej vytlačil ze střeleckého úhlu a z šance nic nebylo.

Ve 27. minutě se Maďarům povedla rychlá akce přes odkrytou levou stranu boleslavské obrany a doklepnutím ostrého centru z malého vápna otevřeli skóre – 1:0. Nadějnou odpovědí byla ve 30. minutě Ganugravova akce, v jejímž finále se ve vápně uvolnil Papadopulos a když mu gólman střelu vyrazil, tak v pádu přihrál Peckovi, ale ten strážce maďarské branky také neprostřelil.

Ve 37. minutě Maďaři statické boleslavské obránce přehlavičkovali, ale nebezpečná akce skončila nad břevnem Kubáskovy branky. V závěru prvního poločasu drželi maďarští hráči míč pod kontrolou lépe, než boleslavští fotbalisté. Zahrozili jenom Kalina s Nečasem, ale akci po pravém křídle nedotáhli do koncovky.

Po přestávce chvíli trvalo, než začalo být živo před brankami. V 52. minutě po Opielově centru hlavičkoval nad Táborský a o tři minuty později po Řezníčkově přihrávce běžel Nečas sám na branku a nastřelil jen levou tyč soupeřovy branky.

V 60. minutě Maďaři nevyužili výhody trestného kopu a při rychlém boleslavském protiútoku po spolupráci s Táborským byl na hranici vápna sražen Ševinský. K trestnému kopu se postavil M. Sedláček. Přes hráčskou zeď parádně trefil horní kout, kam se maďarský gólman marně natahoval – 1:1. V 64. minutě další Sedláčkův trestňák před dorážejícím Rolkem brankář vyboxoval.

V 72. minutě soupeř podrazil Řezníčka, když pádil sám na branku. Následný Poláčkův trestňák obránci srazili do rohu, který rozehrál Poláček a Rajnoch se ve skrumáži za pomocí teče bránícího hráče prosadil gólově – 1:2.

Tři minuty po vedoucím gólu zabránil vyrovnání bravurním zákrokem Kubásek, když hlavičku do pravé vingle vytáhl na roh. V závěrečné čtvrthodince měli Boleslavští více sil a neúnavně atakovali maďarskou branku. V 77. minutě Poláčkovu ránu gólman s vypětím všech sil vyboxoval, za dvě minuty po Mendyho centru hlavičkoval těsně mimo Rajnoch.

Parádní individuální akci předvedl Ganugrava, který od pravé postranní lajny prokličkoval přes tři protihráče a z úhlu vypálil těsně vedle bližší tyče. V 83. minutě se přes beka z pravé strany probil do vápna důrazný Řezníček, ale přihrávku na spoluhráče mu vystihl brankář. V samém závěru utkání mužstvo podržel opět Kubásek ve spolupráci s Rajnochem a další boleslavské šance zmařili Řezníček, Táborský a Sylvestre.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kubásek – Kalina (46. Ševinský), Procházka (61. Rajnoch), Janíček (46. Rolko), Mach (61. Hrdlička) – Nečas (61. Mendy), Opiela (61. Sylvestre), Ganugrava, M.Sedláček (61. Poláček) – Papadopulos (46. Táborský), Pecka (46. Řezníček).

Góly FK MB: 61. M.Sedláček, 72. Rajnoch

Fanshop banner