Porazili extraligového nováčka
Klub

Porazili extraligového nováčka

Redakce

Dorostenecký tým ve druhém přípravném utkání těsně porazil čerstvého extraligového nováčka Baník Most góly Synka a Jeníka. Trenér Sedláček dal opět maximální příležitost širokému kádru, když prostřídal tři gólmany a osmnáct hráčů. V nejbližším víkendu se dorostenci zúčastní náročného a kvalitně obsazeného turnaje Krejča cup, který se hraje v Tanvaldu a Velkých Hamrech.

V prvním poločase byli boleslavští dorostenci herně lepší, než mostecký protivník, k čemuž jistě napomohl i brzký gól Synka po pouhých pěti minutách hry – 0:1. Mostečtí ohrožovali boleslavskou branku především po standardních situacích, ale vyloženou šanci si vypracovali jenom jednu, kterou neproměnili. Na druhé straně také boleslavský útočník Bořil z výhodné pozice přestřelil.

Poločasové prostřídání, kdy v sestavě zůstali jenom dva hráči, na chvíli narušilo kompaktnost boleslavského družstva a soupeř toho využil k vyrovnání. Mostečtí brzo po přestávce ve 48. minutě dali gól – 1:1. Přestože měli optickou převahu, tak i boleslavští hráči se dostávali do střeleckých příležitostí. Kubát šel dvakrát a Semík jednou sólově na branku, ale ani jeden se neprosadil. Vítězný gól dal v 60. minutě z trestného kopu povedenou střelou Jeník - 1:2.

Sestava FK Mladá Boleslav: Krch (31. Kanaval, 61. Stuchlý) – Bílý (46. Vorasický), Borovička, Bým (46. Pečínka), Rýdl (46. Rudzan) – Zahustel (46. Jeník), Smetana, Tvaroha (46. Šorm), Šíma (46. Rosenkranz) – Bořil (46. Semík), Synek (46. Kubát).

Góly: 5. Synek, 60. Jeník

Fanshop banner