Po dvou remízách první letní vítězství
Klub

Po dvou remízách první letní vítězství

Redakce

Junioři po dvou shodných remízách 2:2 s Lodží a Velimí ve třetím utkání letní přípravy, které se hrálo na hřišti v Doubravě, porazili divizního nováčka Sokol Živanice. Východočeský tým se ukázal velmi kvalitním soupeřem a boleslavskou obranu často proháněl. Přesto svěřenci Josefa Hlouška dotáhli utkání do zaslouženého vítězství, o které se gólově přičiniili dorostenecký talent Chramosta a hrající asistent trenéra Vizingr.

Oťukávání úvodní čtvrthodinky završil po Fabiánově centru a hlavičce Martínka reflexivní zákrok soupeřova brankáře. Za tři minuty se podobná akce povedla Východočechům, když stoper Martínek nepokryl hlavičkujícího protihráče, jenž těsně minul Ehrenbergerovu branku.

V 19. minutě slabě střílel Vajgl do brankářovy náruče. Za pět minut Fabiánovu akci z levé strany zakončil pohotovou přízemní ranou Chramosta – 0:1. V závěru poločasu z výhodných pozic dvakrát nepřesně střílel Pekár, vždy po spolupráci s Humajem.

V 52. minutě utekl Fabián bekovi, ale jeho centr nenašel před brankou žádného spoluhráče. V 66. minutě živanický Balog obehrál boleslavského stopera Martínka a jeho přízemní střelu Ehrenberger vyrazil na roh. O tři minuty později však kapituloval po ráně Moravce, který nečekaně snadno prošel středem boleslavské defenzívy - 1:1.

V 76. minutě po spolupráci Záblackého s Vizingrem hlavičkoval Dudka slabě a nepřesně z jasné gólové šance. Východočeši neproměnili trestný kop a z rychlé protiakce centroval před branku Fabián a před Vizingrem zasáhl brankář. Pět minut před koncem po akci Záblackého s Kalíškem centr z pravé strany hlavou do soupeřovy sítě usměrnil Vizingr – 1:2.

Po inkasovaném gólu při zahájení hry došlo ke kuriózní situaci, kdy střelecký pokus živanického hráče z půlící čáry mířil přesně do horního růžku boleslavské branky. Pozorný Ehrenberger vyrazil míč na roh. Na skóre se však už nic nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Ehrenberger – Pára (46. Olšák), Mrvík, Martínek, Horák – Pekár (46. Záblacký), Vajgl (46. Kučera), Svoboda (71. Kalíšek), Fabián – Chramosta (46. Dudka, 77. Zpět Chramosta), Humaj (61. Vizingr).

Góly: 71. Moravec - 24. Chramosta, 85. Vizingr

Rozhodčí: Martin Vlk

Diváků: 120

Fanshop banner