Mendy a Pecka trefili první výhru rakouského kempu
Klub

Mendy a Pecka trefili první výhru rakouského kempu

Redakce

Boleslavští v prvním ze tří plánovaných utkání rakouského kempu přehráli polský ligový tým, přestože s ním prohrávali. Po bezgólovém poločasu padaly góly až po změně stran a boleslavský staronový kanonýr Luboš Pecka se vítězně trefil pět minut před koncem. Další utkání v Rakousku hraje FK Mladá Boleslav v pátek 18. července s maďarským ligovým týmem Zalaegerszeg TE.

Z úvodních minutách bylo utkání vyrovnané, ale postupem času získávali boleslavští fotbalisté herní převahu. Ve 20. minutě se do vyložené šance dostal Hrdlička, ale z deseti metrů polskou branku přestřelil. Ve 27. minutě centroval Poláček a povedenou akci zakončil Mendy hlavičkou z malého vápna těsně vedle.

Ve 31. minutě krásnou kombinační akci, na které se podíleli Mendy, Sylvestre a Řezníček, zakončil Rajnoch, ale polský gólman zázračně zasáhl a uhájil čisté konto. V předposlední minutě prvního poločasu byl Řezníček v trestném území podražen brankářem, ale sudí nepochopitelně jasnou penaltu neodpískal.

Po změně stran se Rajnoch ze středové řady stáhl na stoperský post místo Janíčka a jeho místo v záloze zaujal Ganugrava.

V 52. minutě nečekanou střelou z dvaceti metrů se Slask Wroclaw dostal do vedení – 1:0. Za sedm minut však bylo vyrovnáno. Z pravé strany šikovně odcentroval čerstvý Nečas a hlavičkující Mendy se nemýlil – 1:1. Pět minut před koncem po Sedláčkově centru Pecka hlavou strhnul vítězství na boleslavskou stranu – 1:2.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda – Ševinský (68. Kalina), Rolko, Janíček (46. Ganugrava), Hrdlička (68. Mach) – Kysela (46. Nečas), Rajnoch, Sylvestre (68. Opiela), Poláček (46. M.Sedláček) – Mendy (68. Táborský), Řezníček (68. Pecka).

Góly FK MB: 59. Mendy, 85. Pecka

Fanshop banner