Dorostenecké Euro začali Češi výhrou
Klub

Dorostenecké Euro začali Češi výhrou

Redakce

V úvodních čtyřech zápasech dorosteneckého mistrovství Evropy padlo celkem osm gólů. Na této střelecké bilanci se dvěma trefami podílel český útočník Necid, který zařídil důležité a zasloužené vítězství nad Anglií. Na mladoboleslavském městském stadionu viděli diváci remízový duel jihoevropských rivalů Řeků s Italy. Dorostenecké Euro pokračuje dalšími čtyřmi zápasy ve čtvrtek 17. července.

V úvodním utkání mistrovství Evropy devatenáctiletých reprezentací na hřišti v Jablonci nad Nisou porazilo Česko zaslouženě Anglii 2:0 dvěma góly Necida, když dohrávalo bez dvou vyloučených hráčů (Heidenriech a Brunclík). Utkání sledovalo více než šest tisíc diváků. Ve stejné kvalifikační skupině na hřišti v Mladé Boleslavi remizovalo Řecko s Itálií 1:1, když na gól řeckého Pavlise odpověděl italský Paloschi až v poslední minutě z penalty.

Ve druhé skupině na hřišti Viktorie Žižkov před 1200 diváky Bulharsko vyhrálo nad Maďarskem 1:0 gólem Németha a v Plzni Německo porazilo Španělsko 2:1, německé góly dávali Sukuta-Pasu a Toprat, za Španěly snižoval Alba.

Další utkání se hrají ve čtvrtek 17. července od 18 hodin Śpanělsko – Maďarsko (Příbram) a Česko – Řecko (Liberec), od 20 hodin Anglie – Itálie (Jablonec) a od 20,30 hodin Německo – Bulharsko (Plzeň)

Fanshop banner