Na jihu Rakouska odehrají tři utkání
Klub

Na jihu Rakouska odehrají tři utkání

Redakce

Fotbalisté FK Mladá Boleslav v pondělí 14. července brzo ráno odcestovali autobusem na týdenní soustředění do Bad Gleichenberg, což je městečko v jihovýchodním Rakousku nedaleko Grazu a co by kamenem dohodil na rakousko-slovinskou hranici. Hlavní náplní rakouského kempu je zdokonalení herního projevu a samozřejmě také vypilování základní sestavy, taktická příprava a utužení personálních vztahů. Mistrovská sezóna I. Gambrinus ligy začne necelé dva týdny po návratu ze soustředění.

V dosud odehraných šesti přípravných utkání trenér Pavel Hapal točil dvě jedenáctky a do utkání nenaskakovali většinou jenom ti, kteří si léčili zdravotní problémy. Po měsíčním trénování a tři týdny před prvním ligovým utkáním má trenér jistě před očima ideální podobu mužstva pro mistrovské boje. „Představu již určitou mám, rozhoduji se ještě o dvou až třech postech,“ pravil před odjezdem do Rakouska hlavní kouč Pavel Hapal bez dalšího upřesnění.

Má k dispozici tři brankáře (Miroslav Miller, Jan Šeda, Josef Kubásek), osm obránců (Tomáš Hrdlička, Tomáš Janíček, Václav Kalina, Petr Mach, Václav Procházka, Jan Rajnoch, Adrian Rolko, František Ševinský), osm záložníků (George Ganugrava, Jan Kysela, Alexander Noel Mendy, Radim Nečas, Lukáš Opiela, Michal Sedláček, Ludovic Sylvestre,Tomáš Poláček) a čtyři útočníky (Michal Papadopulos, Luboš Pecka, Jakub Řezníček, Ivo Táborský).

Realizační tým tvoří hlavní trenér Pavel Hapal, asistenti trenéra Karel Stanner a Oto Brunegraf, vedoucí mužstva Ladislav Maier, lékař Josef Horák, masér Václav Kubíček a kustod Pavel Uhlíř.

Mužstvo v Rakousku prověří zahraniční soupeři ve třech utkáních. Tady je jejich program:

Středa 16. července od 17 hodin: Slask Wroclaw – FK Mladá Boleslav

Pátek 18. Července od 18 hodin: Zalaegerszegi TE – FK Mladá Boleslav

Neděle 20. Července od 17 hodin: München 1860 – FK Mladá Boleslav

Fanshop banner