Junioři začali letní přípravu cennou remízou
Klub

Junioři začali letní přípravu cennou remízou

Redakce

Po týdenním trénování se v prvním přípravném utkání nové sezóny střetli boleslavští junioři s polským týmem Widzew Lodž, který letos sestoupil z první do druhé ligy. Hrálo se na hřišti v nymburském sportovní areálu. Remíza s velmi kvalitním protivníkem a v boji plném tvrdých soubojů má velkou sportovní hodnotu. Včetně faktu, že gólové trefy si připsali Chramosta s Dudkou, talentovaní boleslavští útočníci dorosteneckého věku.

Boleslavští hráči proti papírově zdatnějšímu soupeři začali nebojácně a hned jejich první akce zaměstnala polskou obranu. Střílející Humaj získal roh a po jeho rozehrání Martínek hlavičkoval nad. Potom musel dvakrát zasahovat Ehrenberger. Střelu z dálky snadno kryl a pozdější zárodek soupeřova brejku zlikvidoval vyběhnutím před šestnáctku. Načež při třetím zákroku zápasu ve 4. minutě nešťastným odkopem trefil dorážejícího Maslowského a od něho se míč odrazil do opuštěné branky – 1:0. Další polská akce z pravé strany skončila hlavičkou do tyče.

Když vrcholila úvodní čtvrthodinka, dlouhý Ehrenbergerův výkop prodloužil Chramosta hlavou na Malíka, jenž jasnou šanci pokazil nepřesnou střelou. V další akci Malík vybojoval míč a na polskou branku se hnal pro změnu Chramosta. Jeho střelu brankář vyrazil na roh. Po jeho rozehrání brankář vyboxoval míč mimo vápno k Fabiánovi. Ten vystřelil a k tečované ráně se za obrannou linií dostal Chramosta a ranou od břevna do sítě vyrovnal – 1:1.

Ve 22. minutě Mrvík netrefil na hranici trestného území míč a přízemní střelu polského útočníka zkrotil Ehrenberger. Po většinu poločasu se hrál svižný a důrazný fotbal s častou střelbou ze střední i větší vzdálenosti. Gól však žádný nepřibyl.

Po změně stran se častěji než před přestávkou projevovala kvalita kádru Widzewu. V 52. minutě jeho hráči předvedli moderní útok podle pravé lajny s přízemní přihrávkou před branku, kde se u bližší tyče prosadil důrazný Oziebala – 2:1. Za tři minuty další povedená akce z druhé strany skončila střelou těsně vedle horní vingle boleslavské branky.

Boleslavští mladíci předváděli hodně neurovnanou hru, neudrželi vpředu míče a dostávali se na dlouhé minuty pod tlak. Přesto vyrovnali a nečekanou remízu uhájili. V 76. minutě Pekarův centr od pravé postranní čáry přizvedl Dudka hlavou tak šikovně, že přeloboval překvapeného polského brankáře – 2:2. V 79. minutě dokonce Boleslavští sahali po vítězství. Gólman Widzewu vyběhl mimo šestnáctku, aby byl u míče dříve než Horák, ale hlavičkoval pouze k Vajglovi. Ten pohotově zkoušel trefit z dálky opuštěnou polskou branku, ale o pár centimetrů přestřelil.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Ehrenberger – Pára, Mrvík, Martínek, Sháněl – Malík (46. Pekar), Svoboda, Vajgl, Fabián (61. Horák) – Chramosta (46. Dudka), Humaj. Připraveni ještě byli Pokorný, Hubač, Záblacký, Juraško, Dytrt.

Góly: 4. Maslowski, 52. Oziebala – 15. Chramosta, 76. Dudka

Rozhodčí: Kovařík

Diváků: 60

Fanshop banner