Podruhé v letní přípravě nedali gól
Klub

Podruhé v letní přípravě nedali gól

Redakce

Šesté přípravné utkání hrála Mladá Boleslav v nedalekém Bakově nad Jizerou proti druholigovému týmu Bohemians 1905. Poprvé se do boleslavské branky v letní přípravě postavil Miroslav Miller, o jehož odchodu se spekulovalo téměř celý uplynulý půlrok. Trenér Hapal na levém kraji obrany testoval uruguayského Antonia Fernadeze. Po vyrovnaném prvním poločase Boleslavští získali ve druhém zjevnou herní převahu v poli, ale gólově se neprosadili ani z vyložených střeleckých pozic.

Ze začátku Boleslavští atakovali branku Bohemians zprava Mendym a zleva Poláčkem, ale Sňozíka nikdo z nich neohrozil. Když se vršovický Bálek dvakrát nedostal přes Janíčka, pomohl si potřetí faulem a rozhodčí jeho sólo v zárodku zastavil.

Úvodní čtvrthodinka vyvrcholila Rychlíkovým centrem z trestného kopu, který odvrátil Procházka. V 16. minutě před brankou nekrytý Papadopulos nedosáhl na Poláčkův centr. Ve 22. minutě po rohovém kopu vysoko přestřelil vršovický Nikl, ač měl prostor i čas lépe zamířit. O pět minut později před opačnou brankou na rohový kop Sylvestreho nedosáhl hlavou Procházka a za ním Papadopulos ve skluzu zakončil tak slabě, že Sňozík soupeřovu šanci bez obtíží zmařil. Ve 27. minutě si Miller poradil s dalekonosnou střelou Rychlíka.

Ve 33. minutě Poláček dal na levou stranu Sylvestremu, jeho centr přiťuknul Medny hlavou Rajnochovi a ten s pomocí obráncovy teče přestřelil. Po rozehraném rohu minul vršovickou branku hlavičkující Pecka.

Ve 37. minutě obehrál Kalina s pomocí houslí Kunáška, který boleslavského beka na kraji vápna fauloval. Z trestného kopu ani následného rohu však nikdo pozorného Sňozíka nepřekonal. Ve 41. minutě Sylvestre trestným kopem od levé lajny našel ve vápně Mendyho hlavu, ale od ní skončil míč mimo. .

Těsně před přestávkou Kotyzovu střelu z dálky chytil u levé tyčky Miller. Na druhé straně Papadopulos vybojoval rohový kop, který rozehrál Poláček a hlavičku Mendyho vytlačil Sňozík reflexivně na břevno a obránci míč poslali do dalšího rohu. Kopal ho opět Poláček a hlavičkoval tentokrát Papadopulus, ovšem půl metru vedle pravé Sňozíkovy tyče.

Druhý poločas začali Boleslavští opatrně a vršovický brankář si na míč sáhl poprvé až v 57. minutě při Poláčkově centru. O dvě minuty dříve zaútočil po levé straně Polodna, ale přízemním centrem spoluhráče před brankou nenašel. V 58. minutě po Kyselově průniku z pravé strany mířil nepřesně Poláček Ten o chvíli později rozehrál trestňák na hlavu Rajnocha a gólman Sňozík uchránil čisté konto za cenu rohu. Po jeho rozehrání se Boleslavští neprosadili.

V 62. minutě po Opielově kolmici nevyužil příhodnou střeleckou pozici Táborský a tísněn Pávkem vystřelil hodně nepovedeně. Z protiútoku Bálek netrefil Millerovu branku. Trestný kop Rajnoch napálil do beka a odražený míč skončil po teči rohovým kopem. Po jeho rozehrání hlavičkoval Rajnoch těsně nad. V té době měli Boleslavští přesvědčivě více ze hry, ale nadále trápili se v koncovce.

V 72. ojedinělý Adamův trestňák s jistotou lapil Miller. V 75. minutě Rolko pustil míč za sebe Millerovi, ale Polodna u něho byl dříve a rázem se ocitl v jasné gólové šanci, kterou však boleslavský gólman zkušeně vyřešil. V 77. minutě po Ganugravově akci z levého křídla a Táborského přihrávce vystřelil z úhlu Řezníček, pozorného Sňozíka však nepřekvapil. V 86. minutě Řezníček přehrál vršovickou obranu, obešel i Sňozíka, ale gól nedal. Podobně jako Řezníček neprosadil se ani Kysela, jenž po značně dlouhé době hrál na trávníku, kde jako žáček s kopáním do fotbalového míče začínal.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina (71. Ševinský), Procházka (48. Rolko), Janíček, Antonio Fernandez (46. Hrdlička) – Mendy (46. Kysela), Rajnoch (71. Ganugrava), Sylvestre (46. Opiela), Poláček (71. M.Sedláček) – Pecka (71. Řezníček), Papadopulos (46. Táborský).

Sestava Bohemians 1905: Vozík – Marek, Lukáš, Nikl, Rychlík – Kotyza, Adam I. Hašek, Snášek – Bartek, Bálek. Střídali Květoň, Slezák, Polodna, Moravec, Pávek. Připraven byl náhrandí brankář Havránek.

Rozhodčí: Franěk

Diváků: 750

Fanshop banner