Boleslav vyhrála čelákovický turnaj zaslouženě
Klub

Boleslav vyhrála čelákovický turnaj zaslouženě

Redakce

Přestože ve dvou utkáních 6. ročníku turnaje O pohár starosty města Čelákovice postavil boleslavský trenér Pavel Hapal vždy jinou sestavu, pokaždé tým FK Mladá Boleslav předváděl agresivní a efektivní fotbal. Obě výhry byly zasloužené, i když s nezbytnou špetkou válečnického štěstí. V šestileté historii čelákovického turnaje se boleslavští fotbalisté z prvenství radovali poprvé. Konečné pořadí v roce 2008: 1. FK Mladá Boleslav, 2. SK Slavia Praha, 3. 1.FC Brno, 4. FK Baumit Jablonec.

Semifinále: SK Slavia Praha – FK Baumit Jablonec 2:0 (0:0)

První krok k očekávané obhajobě loňského prvenství učinila Slavia Praha poměrně snadno. Po celou dobu utkání hraného ve zkrácené hrací době 2 x 35 minut byli fotbalisté lepší než Severočeši. V poslední minutě první půle otevřel skóre hlavičkující Ivana. Vyrovnání zmařil nepřesnou střelbou Michálek po Mešanovičově centru. Ve 48. minutě centr Gebre Selassieho z malého vápna doklepl do jablonecké sítě Edilovic.

Sestava SK Slavia Praha: Vorel – Kindel (21. Krajčík), Latka, Suchý, Šiklič – Gebre Selassie, Jarolím, Belaid, Černý – Ivana (58. Necid), Hadzibulic (36. Edilovic).

Sestava FK Baumit Jablonec: Špit – Zábojník, Homola, Huber, Rathauz – Michálek, Loučka, Groh, Hloušek – Mešanovič, Klapka.

Góly: 35. Ivana, 48. Edilovic

Rozhodčí: Moudrý

Diváků: 800

Semifinále: 1.FC Brno – FK Mladá Boleslav 0:3 (0:1)

Utkání se hrálo 2 x 35 minut. V 18. minutě se Boleslavským povedla kombinační akce přes šířku hřiště. Táborský si na pravé straně narazil s Kalinou a potom míč posunul na Opielu, ten dal Sylvestremu, který na levém kraji vápna uvolnil Poláčka, jenž křížnou přízemní střelou překonal Hrdličku v brněnské brance.

Krátce po změně stran Poláchův centr hlavičkoval Vrána pouze do břevna a Střeštík ránou z voleje pouze sestřelil bránícího Kalinu. O boleslavském postupu do finále rozhodla zářná pětiminutovka. Nejprve v 61. minutě prostřelil Kysela brněnského brankáře střelou z dálky. A potom v 66. minutě uvolnil Sylvestre parádně Papadopulose a ten své sólo proti Hrdličkovi s jistotou proměnil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kubásek – Kalina, Janíček, Rajnoch, Mach – Kysela, Sylvestre, Opiela, Poláček – Papadopulos, Táborský

Sestava 1.FC Brno: Hrdlička – Švejnoha (36. Král), Trousil, Dvorník, Čoupek – Kalivoda (36. Borák), Mareček, Polách, Střeštík – Došek (36. Živný), Šural (36. Vrána).

Góly: 18. Poláček, 61. Kysela, 66. Papadopulos

ŽK: Střeštík

Rozhodčí: Hrubeš – Teuber, Košec

Diváků: 1000

Utkání o třetí místo: 1.FC Brno – FK Baumit Jablonec 3:1 (3:1)

Utkání se hrálo 2 x 40 minut. Brněnští předváděli svižnější a nápaditější fotbal a zaslouženě vyhráli. Na Hanákovo doklepnutí Střeštíkova centru ještě dokázali Jablonečtí odpovědět překvapivou Peškarovou střelou k tyči, kterou Lejsal školácky pustil. V závěrečné desetiminutovce první půle nejprve Střešník proměnil penaltu a potom Došek zužitkoval Švejnohovu nezištnou přihrávku.

Po změně stran se na gólovém poměru už nic nezměnilo. Brněnští mazácky kontrolovali hru, Jablonečtí to marně zkoušeli z dálky. Eliášovu bombu Lejsal vytáhl na roh a Valenta pravačkou napálil břevno.

Sestava 1.FC Brno: Lejsal – Kalivoda (41. Baláž), Trousil, Dvorník (41. Král), Švejnoha – Hanák (41. Čoupek), Živný, Polách (41. Mareček), Střeštík (41. – Vrána (41. Šural), Došek.

Sestava FK Baumit Jablonec: Zich – Kuželka (41. Stožický), Krejčí, Pavlík, Hamouz – Peškar, Eliáš, Šísler, Haurdič – Valenta, Vošahlík.

Góly: 18. Hanák, 32. Střeštík, 40. Došek - 26. Peškar

Rozhodčí: Moudrý

Diváků: 1000

Finále: SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav 0:3 (0:3)

Finálové střetnutí hrané na 2 x 40 minut mělo strhující tempo s mnoha střeleckými pokusy na obou stranách. V 11. minutě po Hubáčkově podražení Nečase proměnil Řezníček penaltu. V 15. minutě nastřelil Volešák boleslavské břevno. A když v 17. minutě přidal další gól do Vaniakovy sítě Pecka, který završil akci Ganugravy a napravil nepovedený střelecký pokus Řezníčka, tak slávistický Švento za dvě minuty odpověděl opět ranou do břevna boleslavské branky.

Ve 35. minutě M. Sedláček utekl podle levé čáry Krajčíkovi a přesně nacentroval Peckovi a ten se neomylně trefil k tyči. Po změně stran už góly nepadaly, ale o pohledné fotbalové akce i dramatické situace před brankami nebyla nouze.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda – Ševinský, Rolko, Procházka, Hrdlička – Nečas, Mendy, Ganugrava, M. Sedláček – Pecka, Řezníček.

Sestava SK Slavia Praha: Vaniak – Krajčík (41. Gebre Selassie), Hošek, Brabec, Hubáček – Volešák, Tavares, Cisse (54. Necid), Švento (63. Černý) – Toleski (41. Edilovic), Šenkeřík (73. Ivana).

Góly: 11. Řezníček, 17. a 35. Pecka

ŽK: Pecka, Hrdlička, Nečas

Rozhodčí: Hrubeš

Diváků: 1100

Historický přehled vítězů turnaje O pohár starosty města Čelákovice:

2003: FK Teplice

2004: FK Teplice

2005: FK Jablonec 97

2006: SK Slavia Praha

2007: SK Slavia Praha

2008: FK Mladá Boleslav

Fanshop banner