Boleslav ve finále porazila Slavii a vyhrála čelákovický turnaj
Klub

Boleslav ve finále porazila Slavii a vyhrála čelákovický turnaj

Redakce

Finálové střetnutí mělo strhující tempo s mnoha střeleckými pokusy na obou stranách. V prvním poločase boleslavští střelci Řezníček a Pecka trefovali branku, naopak slávístičtí Volešák a Švento pouze břevna. Po změně stran oba týmy pokračovaly v ofenzívních manévrech, ale góly už nepadaly. V šestileté historii turnaje O pohár starosty města Čelákovice poprvé vyhrála Mladá Boleslav.

První gólovou šanci utkání měl již ve 4. minutě slávistický útočník Šenkeřík, ale Šeda jej vychytal. Podobně se mladoboleslavskému gólmanovi dařilo celý zápas, který se hrál 2 x 40 minut.

V 11. minutě po Hubáčkově podražení Nečase proměnil Řezníček penaltu - 0:1. Potom po Peckově přiťuknutí spálil šanci Nečas. V 15. minutě nastřelil Volešák boleslavské břevno. A když v 17. minutě přidal další gól do Vaniakovy sítě Pecka, který završil akci Ganugravy a napravil nepovedený střelecký pokus Řezníčka, tak slávistický Švento za dvě minuty odpověděl opět ranou do břevna boleslavské branky. Skóre tedy zůstalo příznivé pro Mladou Boleslav – 0:2.

Šenkeříkovu šanci zmařil Šeda, Tavares přestřelil. Ve 27. minutě obehrál Řezníček Hoška, ale nastřelil Vaniaka. Ve 35. minutě M. Sedláček utekl podle levé čáry Krajčíkovi a přesně nacentroval Peckovi, který se neomylně trefil k tyči – 0:3. V následující minutě poslal Pecka do brejku Řezníčka, toho Vaniak se štěstím vychytal. Na druhé straně Volešákov bombu z úhlu vyrazil Šeda na roh.

Po změně stran už góly nepadaly, ale o pohledné fotbalové akce i dramatické situace před brankami nebyla nouze. Edilovic přestřelil a kolem 55. minuty si Šeda s jistotou poradil s dvěma ostrými trestnými kopy. Nepřekvapil jej ani Necidův volej.

V 59. minutě individuální akci zakončil Nečas parádní ranou k tyči, při které se Vaniak vyznamenal. Podobně si Šeda poradil opět s Necidem v 62. minutě i s bombou Tavarese v 76. minutě. V 79. minutě šel na Šedu sám Edilovic a neuspěl.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda – Ševinský, Rolko, Procházka, Hrdlička – Nečas, Mendy, Ganugrava, M. Sedláček – Pecka, Řezníček.

Sestava SK Slavia Praha: Vaniak – Krajčík (41. Gebre Selassie), Hošek, Brabec, Hubáček – Volešák, Tavares, Cisse (54. Necid), Švento (63. Černý) – Toleski (41. Edilovic), Šenkeřík (73. Ivana).

Góly: 11. Řezníček, 17. a 35. Pecka

ŽK: Pecka, Hrdlička, Nečas

Rozhodčí: Hrubeš

Diváků: 1100

Fanshop banner