Boleslav postoupila přes Brno do finále čelákovického turnaje
Klub

Boleslav postoupila přes Brno do finále čelákovického turnaje

Redakce

Boleslavští góly Poláčka, Kysely a Papadopulose přestříleli Brno a postoupili do finále letního turnaje O pohár starosty města Čelákovice. V něm se střetnou s SK Slavia Praha, ta porazila FK Baumit Jablonec 2:0. Utkání se hrálo v sobotním dopoledni na zrácenou hrací dobu 2 x 35 minut. I přes omezený čas si dokázali mladoboleslavští fotbalisté vypracovat několik pěkných gólových příležitostí.

Prvním nebezpečím pro soupeřovu branku byla v 11. minutě tvrdá Doškova střela těsně mimo Kubáskovu branku. V 18. minutě se Boleslavským povedla kombinační akce přes šířku hřiště. Táborský si na pravé straně narazil s Kalinou a potom míč posunul na Opielu, ten dal Sylvestremu, který na levém kraji vápna uvolnil Poláčka, jenž křížnou přízemní střelou překonal Hrdličku v brněnské brance – 0:1. Brněnští Kalivoda a Trousil nedali jasné šance při standardních situacích a Střeštík mířil nepřesně. Ve 32. minutě Kyselovu ránu k tyči vyrazil brankář Hrdlička na roh.

Krátce po změně stran Poláchův centr hlavičkoval Vrána pouze do břevna a Střeštík ránou z voleje pouze sestřelil bránícího Kalinu. Další brněnský střelecký pokus z kopačky Vrány o pár centimetrů přeletěl Kubáskovo břevno.

O boleslavském postupu do finále rozhodli Kysela s Papadopulosem v rozmezí pouhých pěti minut. Nejprve v 61. minutě prostřelil Kysela brněnského brankáře střelou z dálky – 0:2. A potom v 66. minutě uvolnil Sylvestre parádně Papadopulose a ten své sólo proti Hrdličkovi s jistotou proměnil – 0:3.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kubásek – Kalina, Janíček, Rajnoch, Mach – Kysela, Sylvestre, Opiela, Poláček – Papadopulos, Táborský.

Sestava 1.FC Brno: Hrdlička – Švejnoha (36. Král), Trousil, Dvorník, Čoupek – Kalivoda (36. Borák), Mareček, Polách, Střeštík – Došek (36. Živný), Šural (36. Vrána).

Góly: 18. Poláček, 61. Kysela, 66. Papadopulos

ŽK: Střeštík

Rozhodčí: Hrubeš – Teuber, Košec

Diváků: 1000

Fanshop banner