Sylvestre a Papadopulos se poprvé trefili
Klub

Sylvestre a Papadopulos se poprvé trefili

Redakce

Utkání se hrálo v Modré u Děčína. První poločas byl vyrovnanější v poli a skončil bez gólů, přestože si ani jeden brankář nemohl stěžovat na nedostatek práce. Trenér Hapal tentokrát prostřídal hráče ve dvou vlnách. O přestávce změnil sestavu jenom zčásti, po hodině hry ve střídání pokračoval. S novými hráči v sestavě začaly konečně padat góly. Své první v boleslavském dresu dali Sylvestre i Papadopulos.

Úvodní oťukávací desetiminutovku završil Rajnoch pokusem o přehození mosteckého brankáře, ale o centimetry minul pravou tyč odkryté branky. V 15. minutě z akrobatické pozice Řezníček přestřelil. O chvíli později Opiela obral protihráče o míč a individuální akci zakončil střelou, kterou v pádu u levé tyče zkrotil gólman.

Ve 20. minutě mostecký trestňák vyboxoval Kubásek a Opiela poslal Řezníčka do brejku, který obránce zmařil nepotrestaným faulem. V následující minutě střela mosteckého Schutta těsně minula Kubáskovu branku.

Ve 27. minutě po přihrávce Papadopulose zkoušel Poláček zaskočit brankáře technickou střelou přes šířku branky, ale neuspěl. Ve 30. minutě Poláčkův trestňák prodloužil Papadopulos hlavou na Procházku, jenž v pádu přestřelil. Další průnik Řezníčka z levé strany skončil slabou ránou do brankářovy náruče. Po narážečce s Opielou vystřelil mimo Rajnoch. Dvě minuty před přestávkou pokazil Papadopulos dobře se rozvíjející ofenzivní akci ukvapenou střelou vysoko nad branku a než začala krátká pauza mezi poločasy, promarnili Boleslavští rohový kop.

Ve 47. minutě vybojoval Ševinský rohový kop, který rozehrál Pecka na Rajnocha a ten hlavou z malého vápna otevřel skóre – 0:1. Hned v následující minutě vybojoval Sylvestre míč a po pár krocích přesně zamířil k pravé tyči – 0:2. Mostečtí odpověděli Hoffmanovou dělovkou těsně mimo levé tyče branky s čerstvým ochráncem Šedou.

V 56. minutě se povedla boleslavským fotbalistům pěkná kombinační akce. Začala u Rajnocha, který přehrál v tvrdém souboji protihráče, přihrál do levého křídla Peckovi a jeho přízemní centr s přehledem zakončil Papadopulos – 0:3.

V 59. minutě Šeda vyškrábnul z horního růžku tečovaný míč. V 63. minutě s Hrdličkovou hlavičkou neměl mostecký brankář moc práce, ale v následující minutě opět inkasoval. Po levé straně zatáhl akci Kalina, jeho centr obránci zblokovali, ale jen zpět ke Kalinovi a ten bez rozmýšlení vystřelil přesně – 0:4. Pátý gól mohl záhy přidat Pecka, ale tísněn bekem branku minul.

Boleslavští polevili a Mostu dovolili dvě gólové šance. V 70. minutě ztratil Hrdlička na půlce míč, mostecký Štípek se štěstím přešel přes Rolka, ale jeho střela se za Šedovými zády odrazila od levé tyče do pravé a gól z toho nebyl. V 72. minutě se ke střelbě z hranice vápna dostal mostecký Webster a napálil břevno.

Pět minut před koncem Kalinovu ránu pod břevno vytáhl mostecký brankář na roh. V 87. minutě přešel Slabiševič přes Ševinského a prostřelil Šedu – 1:4.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kubásek (46. Šeda) – Ševinský, Procházka (61. Rolko), Janíček, Mach (61. Kalina) – Kysela (61. Nečas), Opiela (46. Sylvestre), Rajnoch (61. Hrdlička), Poláček (46. Mendy) – Papadopulos (61. Táborský), Řezníček (46. Pecka).

Góly: 87. Slabiševič - 47. Rajnoch, 48. Sylvestre, 56. Papadopulos, 63. Kalina

Rozhodčí: Hrubeš

Diváků: 40

Fanshop banner