Trenér Hapal: Zůstane dvacet hráčů a tři gólmani
Klub

Trenér Hapal: Zůstane dvacet hráčů a tři gólmani

Redakce

Boleslavští ve dvou utkáních letní přípravy ani jednou nevyhráli a dali jenom jeden jediný gól. Jak moc to trenéra Pavla Hapala trápí, nedává na sobě znát. Na hráče hlas nezvyšuje, ani když při hře občas provedou školáckou chybu. S novináři komunikuje ochotně a s lehkým úsměvem ve tváři, jakoby s vnitřním stoprocentním přesvědčení, že jej s Mladou Boleslaví čekají dobré časy. Vždyť z naplánované letní přípravy zatím absolvoval jen kondiční část, tu herní mají trenéři i hráči celou před sebou.

„Trenčín proti nám nastoupil s velkou motivací uhrát dobrý výsledek a z naší strany to nebyl kdo ví jak povedený zápas,“ pravil Pavel Hapal po utkání AS Trenčín – FK Mladá Boleslav 0:0. Mrzelo jej především hodně nepřesností ve hře i ve střelbě. Boleslavští fotbalisté si v každém poločase vytvořili několik jasných střeleckých příležitostí, ale v gól nepřeměnili ani jednu. S výjimkou prostřední fáze prvního poločasu slovenského soupeře přehrávali, ovšem bez efektu.

Hapal se svými asistenty již druhý týden pracuje s velmi širokým kádrem, který čítá stále šestadvacet členů, i když mimo už jsou Riegel (České Budějovice), Hodúr (Ružomberok), Mašek (Ružomberok), Kopic (Heerenveen), Vaněček (Sokolov) a také Brunclík s Holubem, kteří si hledají angažmá mimo FK Mladá Boleslav. V podobné situaci je momentálně i navrátilec z Vladivostoku Palát, který trenéra Hapala nepřesvědčil. „Do druholigové Čáslavi míří na hostování talentovaný útočník Schubert,“ doplnil aktuální výčet odchodů sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

„Předpokládám, že v základním kádru pro mistrovskou sezónu si ponechám dvacet hráčů a tři gólmany,“ naznačil Pavel Hapal, že všem odchodům ještě není konec. A kdy ke konečnému zúžení dojde? Nejspíše v týdnu před odjezdem na zahraniční kemp. „Na turnaji v Čelákovicích budeme hrát dvě utkání v jednom dni a proto redukci kádru provedu až po tomto termínu,“ upřesnil Pavel Hapal.
Turnaj v Čelákovicích za účasti Mladé Boleslavi, Jablonce, Brna a Slavie Praha se koná v sobotu 5. července, na soustředění do Rakouska jede boleslavský tým ve dnech 14.-21. července a čekají ho tam tři konfrontace se zahraničními soupeři (bulharský Levski Sofia, maďarský ZTE Zalaegrszeg a německý München 1860).

Fanshop banner