Ani na druhý letní pokus nevyhráli
Klub

Ani na druhý letní pokus nevyhráli

Redakce

Fotbalisté Mladé Boleslavi nevyhráli ani v druhém utkání letní přípravy. Proti trenčínskému soupeři na hřišti v nymburském sportovním areálu si vypracovali několik nadějný příležitostí, ale neproměnili ani jednu. Blízko gólu byli Janíček, Rajnoch, Kysela, Opiela, M. Sedláček a Řezníček. Trenčínský Marček trefil deset minut před koncem břevno boleslavské branky. Trenér Hapal opět poslal do každého poločasu skoro jiné jedenáctky, přesto mimo hru zůstali ještě Miller, Mach, Poláček, Táborský, Palát a Schubert. Další utkání letní přípravy hraje FK Mladá Boleslav proti Mostu na hřišti v Modré u Děčína v úterý 1. července od 11 hodin.

Už v 5. minutě Papadopulos přiťuknul Kyselovi do palebné pozice, ale ránu zblokovali obránci. Jinak většinu úvodní půlhodiny trpěla boleslavská hra nepřesnostmi a tak o trochu více ze hry měl soupeř. Hlonovského střela v 16. minutě skončila rohovým kopem a po jeho rozehrání Sorád z voleje minul boleslavskou branku. Za pět minut opět střílel Sorád, tentokrát do Šedovy náruče.

Závěr první půle vyzněl pro Mladou Boleslav. Ve 29. minutě Papadopulos z pětadvaceti metrů trefil gólmana. Ve 31. minutě si Sorád pod Peckovým tlakem dal málem vlastence. V následující minutě bylo před trenčínskou brankou horko po dvou slepených rohových kopech Kysely. Při prvním hlavičkoval Janíček mimo, při druhém Rajnoch hlavou zamířil do brankáře.

Ve 33. minutě po přetaženém Hrdličkově centru se Kysela ocitl na malém vápně v největší šanci prvního poločasu, ale hlavičkoval do nohou brankáře Rožnika. Poločas ukončil Sylvestre dalekonosným pokusem vedle trenčínské branky.

Po změně stran byl prvním střílejícím Opiela, ale pokus neměl razanci ani přesnost. V 50. minutě M. Sedláček vybojoval míč, narazil si ho s Opielou, vpadl do trestného území, ale slibně vypadající akci nepřesně zakončil. V 56. minutě si trenčínský brankář poradil s ránou Řezníčka a v 70. minutě s technickým pokusem Opiely a v 72. minutě s nevýraznou střelou M. Sedláčka.

Čtvrt hodiny před koncem Mendymu vyšel presink a s míčem si to namířil přímo k trenčínskému trestnému území. Srdnatě se bil se stoperskou dvojicí, která si pomáhala fauly, ovšem sudí Kovařík byl hodně benevolentní a Mendyho sražení ponechal překvapivě bez trestu.

V 80. minutě byli Trenčínští nejblíže gólu z celého průběhu utkání. Po nakrátko rozehraném rohu Marček povedenou křižnou ranou rozechvěl břevno boleslavské branky. V rychlém protiútoku se osamocený Řezníček neprosadil proti třem bekům.

V závěrečné pětiminutovce stálo u Trenčína dvakrát obrovské štěstí. V 86. minutě po kombinační akci Dittricha se Ševinským technický pokus Opiely bravurně vytáhl brankář z levé horní vingle. V 90. minutě neproměnil Řezníček šanci a jeho slabou hlavičku z malého vápna gólman zvládl.

Sestava FK Mladá Boleslav I. poločas: Šeda – Kalina, Rolko, Janíček, Hrdlička – Kysela, Rajnoch, Sylvestre, Nečas – Papadopulos, Pecka.

Sestava FK Mladá Boleslav II. poločas: Kubásek – Ševinský, Rolko, Procházka, T. Sedláček – Dittrich, Ganugrava, Opiela, M. Sedláček – Mendy, Řezníček.

ŽK: Kalina, T. Sedláček

Rozhodčí: Kovařík

Diváků: 120

Fanshop banner