Konkurence je velká, Holub a Brunclík odejdou
Klub

Konkurence je velká, Holub a Brunclík odejdou

Redakce

Při letní zápasové premiéře na perfektně připravené trávě v severočeské Raspenavě sice mladoboleslavský trenér Pavel Hapal vystřídal osmnáct hráčů a dva brankáře, ale přesto jich ještě spousta zůstala mimo hru. Důvody fotbalových absencí byly různě závažné. Z osmnácti boleslavských hráčů, kteří byli k utkání FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav nominováni, nestačil Adrian Rolko ve tříminutové kuriozní epizodě ani propotit dres.

Když se nad Raspenavou nebe šedě zatáhlo a z kopců duněla a blýskala letní bouřka, liberecký kouč a známý fotbalový smíšek Ladislav Škorpil na hlasy obávající se, zda se utkání vůbec uskuteční, reagoval doporučením: „Nestavte Rolka.“ V nadsázce si tak dobíral bezkonkurenčně nejvyššího ze všech přítomných fotbalistů.

V boleslavské sestavě pro první poločas se Rolko neobjevil a po změně stran jej Hapal postavil na obvyklý post stopera. Když krátce po zahájení druhého poločasu liberecký Nezmar našlápl k brejku, Rolko nebezpečí skluzem zmařil. Rozhodčí mu však odpískal faul a navíc si vynutil hráčovo vystřídání v duchu předzápasové dohody s vedením obou mužstev. A tak Rolko po třech minutách pobytu na hrací ploše opět usedl na lavičku. Jako by v té nešťastné středě 25. června kamarádil se Smůlou...

A jak na tom byli hráči, kteří na hřiště nevběhli vůbec?

Michal Papadopulos se teprve v den utkání připojil k mužstvu a tak jej trenér do utkání nenasadil. Ludovic Sylvestre a Václav Kalina léčili virózu. Tomáš Poláček už týden netrénuje kvůli poranění paty. Petr Pižanowski doléčuje operované koleno. Ivo Táborský má v přípravě úlevy, neboť ještě neskončil s rekonvalescencí pochroumaného kotníku z posledního mistráku uplynulé sezóny. Do hry se nedostal Tomáš Hrdlička ani Miroslav Miller.

Radim Holub a David Brunclík podle sdělení sportovního ředitele Zdeňka Kudely dostali od FK Mladá Boleslav souhlas k hledání mimoboleslavského angažmá.

Fanshop banner