Boleslav úvodní letní utkání prohrála
Klub

Boleslav úvodní letní utkání prohrála

Redakce

První utkání letní přípravy sehrála Mladá Boleslav na hřišti v severočeské Raspenavě. Trenéři obou mužstev dali příležitost většině hráčů aktuálně širokých kádrů. Na boleslavské straně chyběli nemocní Poláček a Sylvestre, nehrál ani Papadopulos, kterého trenér Hapal záměrně nenasadil, dokud neabsolvuje s týmem pár tréninků. V prvním poločase gól nepadl ani do jedné branky. Po přestávce se střelci už prosadili. První boleslavský gól nové sezóny dal Jakub Řezníček, k výhře však nestačil.

Půl hodiny před výkopem se nad Raspenavou přehnala bouřka. Pročistila letní dusno a potřebně skropila hřiště. Poprchávání potom pokračovalo jen první čtvrthodinu utkání. V jejím průběhu soupeři promarnili po jedné šanci.

Ve 2. minutě prošel z pravé strany do vápna Mendy, přihrál na hranici trestného území Ganugravovi, který placírkou zamířil k levé tyči, kde míč z branky vykopl liberecký Polák. Ve 4. minutě po liberecké akci z pravého křídla Blažek ve skluzu netrefil Kubáskovu branku. Na druhé straně hřiště minul Mach střelou z dálky. A na boleslavskou branku opět Blažek, tentokrát ve 12. minutě, mířil nepřesně.
Ve 27. minutě po Kyselově přihrávce z levé strany Ganugrava bez přípravy těsně přestřelil. Ve 34. minutě na roh M. Sedláčka nedosáhl Procházka a tísněný Rajnoch hlavičkoval nad. O deset minut později poslal Ganugrava po pravém křídle M. Sedláčka, jeho centr sklepnul Kysela k Rajnochovi, ale ten vystřelil slabě do rukou připraveného Hauzra.

Po přestávce zůstali v boleslavské sestavě pouze stoper Procházka a záložník Ganugrava, dalších devět postů Hapal prostřídal. Dvě minuty po změně stran Rolko zastavil Nezmara faulem a sudí si vynutil jeho vystřídání Janíčkem. Následný trestňák Papoušek poslal do zdi, opakovaným pokusem se míč dostal k Nezmarovi, ale ten zakončoval z ofsajdu a tak jeho gól neplatil. V 51. minutě se Nezmar opět prosadil, když po dlouhém výkopu brankáře Hauzra se probil středem boleslavské obrany a přehodil vybíhajícího Šedu – 1:0. O tři minuty později po Papouškově akci Nezdarovu šanci gólman Šeda zmařil.

V 56. minutě připravil Schubert střeleckou pozici Řezníčkovi a ten po zemi prostřelil Hauzra a vyrovnal – 1:1. V 62. minutě po přihrávce Ganugravy pálil těsně mimo levou libereckou tyč Dittrich. V době, kdy byli Boleslavští ofenzívně aktivnější, utekl v 65. minutě liberecký Dočkal podle lajny Palátovi, předložil na hranici vápna Frejlachovi, ale jeho ránu Procházka k brance nepustil. Za tři minuty centroval Opiela před libereckou branku, kde se ve výskoku potkali Nečas s Řezníčkem a byla z toho jen Nečasova nepřesná hlavička. V 74. minutě se v tvrdém souboji s bránícím Radzinevičiusem i brankářem Hauzrem neprosadil v hloubi libereckého trestného území Nečas.

Na závěrečnou čtvrthodinku se v Raspenavě zase rozpršelo, což prospělo libereckým fotbalistům, kteří si vynutili mírnou herní převahu. V 77. minutě utekl boleslavské obraně Brožík, toho vybíhající Šeda podrazil a nařízenou penaltu jistě po zemi k pravé tyči proměnil Frejlach – 2:1.

Tři minuty před koncem netrefili z výhodných pozic libereckou branku Palát ani Řezníček. Nejprve po Ganugravově rohovém kopu proletěl míč napříč malým vápnem a překvapený Palát ho vůbec nezasáhl. Míč však vybojoval a zacentroval zpět před branku, tu ale bez přípravy přestřelil Řezníček.

FK Mladá Boleslav v I. poločase: Kubásek – Ševinský, Procházka, Janíček, Mach – Kysela, Rajnoch, Ganugrava, M. Sedláček – Mendy, Pecka.

FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda – T. Sedláček, Rolko (48. Janíček), Procházka, Palát – Dittrich, Opiela, Ganugrava, Nečas – Schubert, Řezníček.

Góly: 51. Nezmar, 77. Frejlach – 56. Řezníček

Rozhodčí: Bílek - Ubias, Pařík

Diváků: 200

Fanshop banner