Prezident Dufek nevyloučil další příchody a ochody
Klub

Prezident Dufek nevyloučil další příchody a ochody

Redakce

Prezident fotbalového klubu Josef Dufek při představování Michala Papadopulose v čerstvé roli boleslavského forvarda netajil uspokojení. „Jsem rád, že jsme přetlačili Baník Ostrava a Spartu Praha a do Papadopulose vkládáme velké naděje ve zvýšení ofenzivní síly našeho mužstva,“ prohlásil Dufek. Před novináři prozradil, že přestup z bundesligového Leverkusenu nezatíží klubovou kasu více než deseti miliony korun.

Papadopulos prozradil, že kromě Baníku Ostrava, Sparty Praha a Mladé Boleslavi měl nabídky i z druholigových německých klubů. Ale první na řadě byl bundesligový klub Energie Cottbus, kde na jaře hostoval. Jeho šéfové však neuplatnili smluvní opci na přestup. Byl snad Papadopuos pro Cottbus drahý? „Nejsem informovaný o požadavcích Leverkusenu vůči Cottbusu,“ reagoval na dotaz Dufek.

Útočník Papadopulos z Leverkusenu je již pátou novou tváří mladoboleslavského týmu. Před ním do mužstva přišli záložník Sylvestre ze Sparty Praha, stoper Janíček ze Zlína, brankář Kubásek a obránce Mach ze Sokolova. Staronovými hráči jsou útočník Pecka, který se vrátil z německého Aachenu, obránce Palát, který skončil angažmá v ruském Vladivostoku, útočník Nečas, který hostoval v Dukle Praha, a Brunclík, ten hostoval na Kladně.

Při vědomí, že v Mladé Boleslavi skončili Mašek a Hodúr, kteří podepsali smlouvy ve slovenském Ružomberku, Riegel, který přestoupil do Českých Budějovic, Kopic, který si to namířil do nizozemského Heerenveenu, a Vaněček, o něhož usiluje Baník Sokolov, to vypadá na pořádnou proměnu mladoboleslavského hráčského kádru. A to ještě není všem odchodům a příchodům konec, jak naznačil při úterním setkání s novináři prezident Dufek: „Nikdy nelze říct, že je kádr definitivně uzavřený. Nevylučuji další posily, ani odchody.“

Fanshop banner