Marian Palát je dalším navrátilcem
Klub

Marian Palát je dalším navrátilcem

Redakce

Pondělního tréninku se zúčastnil Marian Palát. Důrazný jednatřicetiletý obránce se po mladoboleslavském trávníku opět proběhl zhruba po roce. V loňském létě odešel do ruského FK Luč-Energija Vladivostok a nyní se uchází o místo v kádru FK Mladá Boleslav. „Není vyloučené, že znovu oblékne mladoboleslavský dres, ale v tuto chvíli jsme teprve na začátku příslušných jednání a také záleží, jak Marian Palát zaujme současného trenéra,“ uvedl sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

Marian Palát po fotbalových začátcích v Bystřici pod Hostýnem postupně prošel Duklu Hranice, Přerov, Poštornou, Bohemians, České Budějovice a Pardubice. V srpnu 2004 přestoupil do FK Mladá Boleslav. Za tři roky v boleslavském dresu přidal 72 prvoligových startů k předchozím osmi za Bohemians. Přestože nastupoval v obranné formaci, nastřílel za Mladou Boleslav sedm ligových gólů.

Do klubu na nejvýchodnějším konci Ruska přestoupil před rokem, ale protože angažmá se nevydařilo zcela podle jeho představ, tak zvažuje návrat do české ligy. Spolu s útočníkem Lubošem Peckou tvoří Marian Palát dvojici navrátilců, jejichž nasazení a zarputilost mnohým fandům v herním projevu FK Mladá Boleslav v uplynulém mistrovském ročníku chyběly...

Fanshop banner