Jan Riegel definitivně odešel na jih Čech
Klub

Jan Riegel definitivně odešel na jih Čech

Redakce

Sedmadvacetiletý defenzivní záložník Jan Riegel přestoupil z FK Mladá Boleslav do SK Dynamo České Budějovice. „Dohodli jsem se a podepsali všechny příslušné dokumenty,“ prohlásil transakci za uzavřenou mladoboleslavský sportovní ředitel Zdeněk Kudela. Příbramský odchovanec Jan Riegel byl hráčem FK Mladá Boleslav od července 2006, ale po zranění většinu zdejšího působení promarodil.

Než v létě 2006 přestupil z Příbrami do Mladé Boleslavi v krátkých epizodách kopal v Mostu, Milíně a Drnovicích. Riegelovo mladoboleslavské angažmá smůlovatě poznamenalo zranění, protože si v závěru podzimní sezóny 2006 přetrhl křížový vaz v koleně a po dvou operacích a dlouhodobé rekonvalescenci putoval v letošním jaru do druholigového Hradce Králové na rozehrání. V rozhovoru pro klubový web SK Dynamo České Budějovice přiznal, že se mu půlroční hostování v Hradci Králové nepovedlo. „Jsem rád, že jsem mohl do Budějovic přijít,“ svěřil se.

V nejvyšší tuzemské soutěži si dosud připsal 138 startů a 12 gólů. Většinu za Příbram, za Drnovice nastoupil ke čtyřem prvoligovým utkáním a v mladoboleslavském dresu hrál první ligu šestkrát. Z toho dvakrát v základní sestavě a dal jeden gól, a to parádní střelou z dálky, na podzim 2006 do sítě Slovácka.

V Českých Budějovicích spolu s Rieglem začal letní přípravu i David Vaněček, ale sportovní manažer Dynama Roman Rogoz uvedl, že na vlastní žádost ukončil testování v jihočeském klubu, protože dostal nabídku angažmá od druholigového Baníku Sokolov. S jeho představiteli o Vaněčkovi nyní Mladá Boleslav jedná.

Fanshop banner