Přišel Ludovic Sylvestre ze Sparty
Klub

Přišel Ludovic Sylvestre ze Sparty

Redakce

Do Mladé Boleslavi přestoupil francouzský fotbalista Ludovic Sylvestre ze Sparty Praha. Hráč protřelý francouzskými, španělskými i českými soutěžemi by měl zkvalitnit boleslavskou záložní formaci. V tuzemské I. Gambrinus lize nastoupil již k devětatřiceti zápasům, ve kterých dal tři góly. Všechny tři za Plzeň, kde v letošní jarní sezóně hostoval. Ludovic Sylvestre s FK Mladá Bolelsav podepsal čtyřletý kontrakt.

V mladoboleslavských službách se poprvé představil na mimořádné tiskovce ve čtvrtečním poledni 19. června. A po ní odcestoval do Špindlerova Mlýna, kde je mužstvo trenéra Hapala do soboty na kondičním soustředění.

Čtyřiadvacetiletý záložník Ludovic Sylvestre byl experty považovaný již v dorosteneckém věku za velký francouzský talent. Postupně prošel kluby Courville sur Eure, Lucé, Chartres, Clairefontaine, Guingamp až se dostal Štrasburgu, odkud jej přetáhla do španělské ligy slavná FC Barcelona. Na jaře 2006 si odbyl premiéru v Primera Division. Za áčko Barcelony nakonec nastoupil jen ve dvou mistrovských zápasech proti Seville a Bilbau. Většinou hrál za béčko druhou a třetí nejvyšší španělskou soutěž.

V létě 2006 se na manažerské doporučení Ivana Haška senzačně objevil v české Spartě Praha. V rudém dresu si připsal pětadvacet startů v I. Gambrinus lize a ke španělskému titulu z roku 2006 přidal i český v roce 2007. V letošním únoru jej však Sparta poslala na hostování do Viktorie Plzeň. V plzeňském dresu odkopal všech čtrnáct mistrovských utkání jarní sezóny v základní sestavě a dal tři góly.

Do Mladé Boleslavi přichází Ludovic Sylvestre posílit středovou formaci, ze které v letošní zimě odešel reprezentant Marek Matějovský do anglického Readingu a jeho zvažovaný nástupce Ivan Hodúr po půlroční mladoboleslavské epizodě přestupuje do slovenského Ružomberoku.

Fanshop banner