Bilance ve smutném dorosteneckém stínu
Klub

Bilance ve smutném dorosteneckém stínu

Redakce

Hodnocení mistrovského ročníku 2007/08 na úrovni mládežnického fotbalu se letos děje ve stínu sestupu dorostenců z elitní ligy. O záchranu se prali po celý průběh soutěže, ale v jarní sezóně pokazili, co mohli. V závěrečných třech mistrovských kolech družstvo starších dorostenců převzal zkušený trenér Josef Hloušek po odvolaném Jaroslavu Peřinovi, ale na nápravu měl zatraceně málo času.

A tak starší dorostenci nejprestižnějšího mládežnického týmu FK Mladá Boleslav se neudrželi v celostátní I. lize a spolu s Jihlavou spadli, když jim k záchraně scházely dva mistrovské body, neboť s Hradcem Králové, který byl třetí od konce, měli horší bilanci vzájemných střetnutí. Boleslavští doma na podzim remizovali 1:1 a na jaře v Hradci Králové prohráli 1:2. Dorosteneckým mistrem Česka v ročníku 2007/08 se stalo družstvo Viktorie Plzeň. S ním Boleslavští dvakrát prohráli jen nejtěsnějším poměrem 0:1.

Mladším dorostencům se v elitní lize vedlo o trochu lépe, než jejich starším kolegům. V konkurenci šestnácti týmů skončili na 11. místě. Protože však o setrvání v soutěži rozhoduje výhradně umístění staršího družstva, padají i mladší dorostenci FK Mladá Boleslav do druhé ligy.

V dorostenecké divizi družstvo starších dorostenců FK Mladá Boleslav“B“ suverénně soutěž vyhrálo, přesto do druhé ligy nepostoupí, když do ní spadlo boleslavské dorostenecké áčko. Družstvo mladších dorostenců FK Mladá Boleslav“D“ v divizní soutěži obsadilo slušné šesté místo.

V žákovských soutěžích mají mladoboleslavská družstva už svá utkání odehraná, ale někteří další účastníci ještě budou o víkendu 21.-22. června dohrávat poslední kolo. A tak umístění mladoboleslavských týmů může doznat drobných změn.

V nejvyšší tuzemské žákovské soutěži, SSŽ české lize, je družstvo starších žáků FK Mladá Boleslav čtvrté a družstvo mladších žáků šesté. V žákovské divizi družstvo starších žáků FK Mladá Boleslav“B“ je deváté a družstvo mladší žáků jedenácté.

Fanshop banner