Malí fotbalisté skončili v Dieburgu ve čtvrtfinále
Klub

Malí fotbalisté skončili v Dieburgu ve čtvrtfinále

Redakce

Fotbalové mistrovství Evropy mladších žáků v minifotbale se konalo ve dnech 12.-15. června v německém městě Dieburg (nedaleko Frankfurtu n.M.) a z České republiky se zúčastnila dvě družstva. Jedno tvořili chlapci FK Mladá Boleslav a druhé bylo společné Benátek nad Jizerou a Mnichova Hradiště. Obě se probojovala do čtvrtfinále, kde však neuspěla. MIstry Evropy se stali malí Italové, kteří ve finále porazili Poláky 3:0.

Mladoboleslavští fotbalisté v základní skupině prohráli se Švédy 0:1 a porazili Rusy 1:0 a Španěly 3:0. Ve čtvrtfinále však nestačili na Italy a podlehli jasně 0:3.

Fotbalisté kombinovaného družstva z pojizerských měst Benátek nad Jizerou a Mnichova Hradiště prohráli ve své skupině se Švýcary 1:2, rozdrtili Portugalce 9:0 a těsně zdolali Turky 1:0. Ve čtvrtfinále si však neporadili s Poláky, s nimiž prohráli 0:1.

Za FK Mladá Boleslav hráli (v závorce je uvedený počet vstřelených gólů) Dominik Hradecký, Jakub Čermák, Radek Kopa, Lukáš Glöckner (1), Roman Lukeš (1), Ondřej Siřínek, Patrik Folprecht, Jaroslav Kostrba, Matěj Landecký, Jan Vodháněl, Jan Čermák, Denis Mayer (1), Tomáš Scheufer, Dan Saez, Hynek Špringl, Filip Čermák (1). Trenér Ondřej Murárik a vedoucí družstva Jaroslav Kostrba starší.

Pojizerský výběr z Benátek nad Jizerou a Mnichova Hradiště tvořili (v závorce je uvedený počet vstřelených gólů) Jiří Kubát, Vlasta Prskavec, Sergej Agopshuk, Štěpán Krýda (2), David Langšádl, František Capouch(2), Jan Kamlach (2), Petr Zdobinský (1), Jiří Šrajer, Jan Svoboda, Dominik Košek (2), Jakub Maryška, Lukáš Janoušek, David Altman (2), Michal Najman. Trenér Vladimír Novotný a vedoucí družstva Milan Sudek.

Fanshop banner