Příprava na ligu začala v dešti
Klub

Příprava na ligu začala v dešti

Redakce

Ligový kádr FK Mladá Boleslav začal letní přípravu pod novým koučem Pavlem Hapalem a jeho spolupracovníky Karlem Stannerem, Oto Brunegrafem a Ladislavem Maierem v pondělí 16. června. Úvodní trénink se konal na mladoboleslavském Městském stadionu za stálého mírného deště s početnou účastí sedmadvaceti hráčů. Po tréninku se všichni vydali autobusem do Krkonoš, kde ve Špindlerově Mlýně absolvují týdenní kondiční soustředění. První přípravné utkání hraje FK Mladá Boleslav až ve středu 25. června v Raspenavě se Slovanem Liberec.

Sraz k letní přípravě měli fotbalisté časný. Sešli se přibližně o hodinu později, než nastupují dělníci na montážní linku v nedaleké automobilce, kam to je z fotbalového hřiště co by zdatný chlap kamenem dohodil.

Úvodní rozcvičení řídil jeden z Hapalových asistentů Oto Brunegraf, brankáře si vzal do parády Ladislav Maier. Většinu tréninkového času se konal turnaj ve stísněném prostoru necelé čtvrtiny běžné hrací plochy. Hráči rozdělení do tří družstev bojovali o každý míč a nikdo nevypustil jediný souboj. Od prvního dnes začal boj o místo v ligovém mužstvu.

První gól turnaje dal navrátilec Luboš Pecka. Ovšem nejlepším střelcem byl Radim Holub.

Nejlépe turnajové zápolení zvládli Pomerančoví (Miller, T.Sedláček, Schubert, Ševinský, Janíček, Hrdlička, Kysela, Holub, Kalina), kteří ve čtyřech zápasech nastříleli soupeřům patnáct gólů. Měli v sestavě dva nejproduktivnější střelce, neboť Holub se trefil pětkrát a Hrdlička čtyřikrát. Neprohráli ani jedno utkání a rekordně rozdrtili 8:1 Modré (Šeda, Pecka, Dittrich, Opiela, Poláček, Kopic, Mach, Řezníček), kteří skončili druzí při dvou porážkách. Nejhorší bilanci s třemi porážkami měli Zelení (Kubásek, Rolko, M.Sedláček, Mendy, Ganugrava, Procházka, Nečas, Rajnoch).

Fotbalu ani střelby na branku se nezúčastnili Táborský s Brunclíkem, kteří s poraněnými kotníky jenom vyklusávali. Vůbec netrénovali Pižanowski, který stále marodí po únorové operaci kolena, Hodúr, který s největší pravděpodobností přestoupí do slovenského Ružomberku, Fabián, jenž po jarním zranění dohrával sezónu s juniorkou a do přípravy áčka se zapojí později, Riegel s Vaněčkem míří do Dynama České Budějovice.

Fanshop banner