Zlínský Janíček rok zářil ve slovenské Nitře
Klub

Zlínský Janíček rok zářil ve slovenské Nitře

Redakce

S hvězdnou pověstí jednoho z nejlepších stoperů slovenské Corgoň ligy přichází do Mladé Boleslavi Tomáš Janíček. Zbavil se tak ne vždy výhodné a šťastné pověsti univerzála, za kterého platil v předchozím zlínském působení, kdy jej trenéři podle momentální potřeby využívali v defenzivních i ofenzivních řadách. Trenér Pavel Hapal jej trénoval ve Zlíně i v Nitře, kde mu našel pevné místo ve stoperské dvojici a v tomto létě jej přivedl do Mladé Boleslavi.

Urostlý Tomáš Janíček (184 cm a 81 kg) oslaví šestadvacáté narozeniny počátkem letošního září. S fotbalem začínal ve Slušovicích, ale již ve svých devíti letech přešel do Zlína, kde postupně hrával za žákovská i dorostenecká družstva, později podepsal svoji první profesionální smlouvu a odbyl si i prvoligovou premiéru v mistrovském ročníku 2002/03. Do léta 2007 si připsal celkem dvaadevadesát startů a pět gólů v tuzemské nejvyšší soutěži.

V létě 2007 jej zlákal trenér Hapal do slovenské Nitry. Dal jí přednost před nabídkami druholigové Opavy a prvoligového Brna. „Nitru beru pouze jako dočasné řešení. O své místo ve Zlíně se ještě určitě poperu,“ prohlásil při odchodu ze Zlína do slovenského klubu. Po skončení hostování však letos zamířil do Pojizeří.

Ve slovenské Corgoň lize nastoupil do osmadvaceti utkání a dal jeden gól. Trefil se hlavou do sítě Artmedie Petržalka pět minut před koncem a byl to gól vítězný. S výjimkou prvního zápasu byl vždy v základní sestavě FC Nitra a vydobyl si pozici stálice ve stoperské dvojici.

Fanshop banner