Boleslav má Kubáska a Janíčka
Klub

Boleslav má Kubáska a Janíčka

Redakce

Sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Zdeněk Kudela potvrdil, že přípravu zahájí široký hráčský kádr v pondělí 16. června, kdy odjíždí s novým trenérem Pavlem Hapalem do Špindlerova Mlýna na kondiční soustředění. Novými tvářemi boleslavského týmu pro podzimní sezónu budou Kubásek, Mach, Janíček. Staronovým členem boleslavského mužstva je Pecka. „O dalších příchodech a odchodech nepřetržitě jednáme,“ pravil sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Zdeněk Kudela.

Dosavadním třem brankářům Millerovi, Pižanowskému a Šedovi zvýší konkurenci třiadvacetiletý talentovaný gólman Josef Kubásek, který na jaře hostoval ve Slavii Praha. Do Mladé Boleslavi, se kterou se dohodl na čtyřletém kontraktu, přestupuje z Baníku Sokolov. Ze stejného druholigového klubu přichází zatím na půlroční hostování s opcí na případný přestup třiadvacetiletý levý obránce nebo defenzivní halv Petr Mach.

Defenzívu by měl vyztužit také pětadvacetiletý stoper Tomáš Janíček, který do Mladé Boleslavi přestoupil ze Zlína, ale v posledním mistrovském ročníku 2007/08 kopal v Nitře pod trenérem Hapalem. Mladé Boleslavi se upsal na tři roky.

Sportovní ředitel Zdeněk Kudela prozradil, že o záložníka Ivana Hodúra, jenž do Mladé Boleslavi přišel v zimě z Liberce, projevuje enormní zájem trenér Michal Bílek bezprostředně po tom, co se domluvil na novém angažmá ve slovenském Ružomberoku.

Do letní přípravy se zapojí i tři hráči vracející se z hostování včetně loňského krále ligových kanonýrů Luboše Pecky. Naopak záložník Jan Riegel po půlročním hostování v druholigovém Hradci Králové míří na jih Čech. „Jednáme s Českými Budějovicemi o přestupu Jana Riegela a Davida Vaněčka,“ upřesnil sportovní ředitel Kudela.

Fanshop banner