Vrací se čtveřice z hostování
Klub

Vrací se čtveřice z hostování

Redakce

Budou změny v hráčském kádru? Určitě ano, ale mnohé z nich jsou zatím ve stádiu jednání. Jisté je, že do FK Mladá Boleslav se vrací čtyři fotbalisté, kteří byli na hostování ve čtyřech různých klubech. Radim Nečas z druholigové Dukly Praha, David Brunclík z prvoligového Kladna, Jan Riegel z druholigového Hradce Králové a Luboš Pecka z druholigového německého Aachenu. Letní příprava pod novým trenérem Hapalem začne 16. června krkonošským soustředěním.

Dvacetiletý Radim Nečas byl platným útočníkem v dresu Dukly Praha, neboť svými góly a finálními přihrávkami podstatně přispěl k záchraně tohoto kdysi veleslavného pražského klubu v II. lize. V Dukle Praha hostoval jen půl roku a v jarních mistrovských zápasech nastřílel pět gólů. Poslední dal v závěrečném zápase proti Bohemians Praha a potvrdil tak definitivně záchranu.

Třiadvacetiletý David Brunclík hostoval na jaře v prvoligovém Kladně, které pod trenérem Šilhavým zdárně zvládlo záchranu v české elitní soutěži. Brunclík se na tom podílel při jedenácti startech převážně ve středové řadě.

Osmadvacetiletý Jan Riegel působil v letošní jarní sezóně na hostování v Hradci Králové. Nezabydlel se v základní sestavě týmu, který marně usiloval o postup do I. Gambrinus ligy. Hradec Králové nečekaně ztrácel i na domácím hřišti a nakonec zůstal dva body za vysněným cílem, to znamená za postupujícími kluby Marila Příbram a Bohemians Praha.

Třicetiletý Luboš Pecka odešel v loňském létě na roční hostování do německého klubu Alemania Aachen, který spadl z I. Bundesligy a protože se mu návrat nepovedl, zůstává nadále ve druhé německé lize. Aachen skončil ve II. Bundeslize sedmý s devítibodovou ztrátou na postupové místo. Pecka si připsal devatenáct startů a jeden gól, převážně však v loňském podzimu, letos na jaře si už pořádně nekopl a vrací se do Pojizeří.

Fanshop banner