Hapal po nitranském úspěchu přijal boleslavskou výzvu
Klub

Hapal po nitranském úspěchu přijal boleslavskou výzvu

Redakce

Trenér Pavel Hapal přišel do Mladé Boleslavi ověnčený úspěchem z působení v Nitře, tudíž s potřebným sebevědomím a elánem do nové práce. Jeho noví šéfové z vedení FK Mladá Boleslav od něho očekávají, že podobně jako po dvouleté odmlce přivedl nitranský fotbal do evropského poháru, vzkřísí i mladoboleslavskou touhu po Evropě. Ta mužstvu FK Mladá Boleslav letos utekla o jedenáct ligových bodů. Před Hapalem a jeho asistenty je náročná práce a velká výzva.

V FC Nitra měl Pavel Hapal smlouvu na dva roky, čili až do léta 2009. S předčasným ukončením kontraktu kvůli mladoboleslavské nabídce však neměl zvláštní potíže. Jak potvrdil sám Hapala, vedení nitranského klubu mu vyšlo vstříc. A nikoliv proto, že předseda FC Nitra Jiří Magyar je mladoboleslavským rodákem, ale především jako součást poděkování za odvedenou kvalitní práci.

Hapalovo působení v Nitře velmi pozitivně hodnotilo vedení fotbalového klubu i jeho fanoušci. Což bylo poznat při posledním ligovém utkání na nitranském trávníku. Lidé v ochozech před utkáním i po něm vstávali a za potlesku skandovali: „Palo Hapal, Palo Hapal...“

Byly to chvíle plné emocí. „Loučení s Nitrou bylo dojemné. Něco podobného jsem zažil před tím jen jednou, a to jako hráč, když jsem odcházel z Olomouce do německého Bayeru Leverkusen,“ řekl Pavel Hapal.

Pod jeho vedením dosáhl tým FC Nitra nejlepšího umístění v novodobé historii samostatné slovenské ligy. Ze třetího místa si vybojoval účast v Intertotocupu a naději na postup do Poháru UEFA. „Tento pre mnohých nitriansky zázrak nesie markantný rukopis Pavla Hapala, trenéra, na ktorého sa bude v meste pod Zoborom dlho spomínať,“ píše se na oficiálním webu nitranského fotbalového klubu.

Rádi něco podobného taky jednou napíšeme...

Fanshop banner