Ligový tým povede Pavel Hapal
Klub

Ligový tým povede Pavel Hapal

Redakce

Pavel Hapal bude trénovat FK Mladá Boleslav od 16. června 2008, kdy boleslavští fotbalisté zahajují letní přípravu horským soustředěním ve Špindlerově Mlýně. Smlouvu podepsal na dobu neurčitou. Jeho asistenty budou Karel Stanner, který mužstvo vedl v závěru letošního jara, a Oto Brunegraf, který s Hapalem již spolupracoval ve slovenské Nitře na kondiční přípravě hráčů. Trenérem brankářů a vedoucím mužstva zůstává Ladislav Maier.

Nového mladoboleslavského trenéra Pavla Hapala představil marketingový šéf FK Mladá Boleslav Petr Svěcený na mimořádné tiskové konferenci v úterý 3. června v presscentru boleslavského Městského stadionu.

Pavel Hapal přiznal, že jednání s Mladou Boleslaví se vyvíjela delší dobu. „Snažil jsem se soustředit na práci v Nitře a její boj o třetí místo. Šanci vrátit se do české ligy a trénovat Mladou Boleslav jsem přijal s radostí a považuji je za posun v osobní kariéře.“

Hapal i lidé z vedení boleslavského klubu věří, že již nejbližší budoucnost prokáže toto spojení jako povedené. „Sledoval jsem Mladou Boleslav v několika utkáních, má hodně kvalitních hráčů a zda někdo odejde a kdo případně přijde, je otázka nejbližší budoucnosti. Budeme teprve všechno v nejbližších dnech dolaďovat a řešit.“

Podle Pavla Hapala je česká liga kvalitnější než slovenská a Mladá Boleslav má kvalitnější tým i podmínky než Nitra, kde v posledním soutěžním ročníku působil. „V Nitře bylo několik kvalitních hráčů, ale byli tam pouze na hostování,“ dodal.

Mladá Boleslav představila nového trenéra Pavla Hapala ve stejný den jako Inter Milán prezentoval svého nového kouče José Mourinha. „Nic osudového v tom nehledejte, je to jenom shoda náhod,“ pravil k novinářům marketingový šéf boleslavského fotbalu Petr Svěcený. „Je to shoda náhod, ale určitě příjemná,“ poznamenal s úsměvem Pavel Hapal.

Pavel Hapal uprostřed letošních letních prázdnin oslaví devětatřicáté narozeniny. S fotbalem začal v obci Břest nedaleko Přerova, odkud ve čtrnácti letech přestoupil do Olomouce. Na vojně kopal za Duklu Praha a v roce 1993 odešel z Olomouce do Bayeru Leverkusen. Po třech letech z německé bundesligy zamířil do španělské ligy. Podepsal kontrakt s Tenerife, v jehož dresu v květnu 1996 utrpěl zlomeninu nohy, čímž přišel o reprezentační start na evropském šampionátu v Anglii. Po dlouhodobé rekonvalescenci v roce 1998 hostoval v Olomouci, které pomohl postoupit do Poháru UEFA. Z Olomouce se vrátil do Tenerife a na další hostování zamířil v zimě 2000 do Sparty Praha. Ovšem v létě 2000 již byl zase v Olomouci, odkud odešel v zimě 2002 na poslední hráčskou štaci do tehdy druholigových Českých Budějovic. Na jaře 2002 skončil s aktivní činností. Nasbíral v ní 31 reprezentačních utkání, v nichž dal jeden gól a v tuzemské lize odehrál za Olomouc a Spartu 182 utkání a dal 55 gólů.

Trenérskou kariéru začal v Opavě a potom postupně působil vTescomě Zlín, Baníku Ostrava a FC Nitra.

Fanshop banner