Maškův jubilejní desátý gól završil výhru
Klub

Maškův jubilejní desátý gól završil výhru

Redakce

Boleslavští po prohraném poločase zvýšili tempo a zaslouženě otočili skóre utkání ve svůj prospěch. Podílel se na tom dvěma trefami kanonýr Mašek, který tak svoji jarní bilanci zaokrouhlil na deset gólů. V tropickém vedru hráčům Vyšehradu po přestávce ubývaly síly na rozdíl od boleslavských fotbalistů, kteří dohrávali utkání s chutí a neutuchající aktivitě. Jen Vaněčkovy a Dittrichovy zbrklé a nepřesné koncovky ušetřily pražského soupeře od debaklu.

Aktivněji začali Vyšehradští. V 10. minutě střílel Janda těsně nad. Boleslavskou odpovědí byla nepřesná Maškova hlavička po Sedláčkově trestňáku.

V 15. minutě putoval míč od Dittricha přes Sedláčka k Vaněčkovi, ale toho viděli rozhodčí v ofsajdu. To už se mladoboleslavští hráči rozběhali a převzali iniciativu. Další Sedláčkův trestný kop pražští obránci odkopli jen k Vajglovi, který bez přípravy přestřelil. Vaněčkovu střelu po průniku z levého křídla vytlačil brankář Samoel na roh.

Přesně po půlhodině hry se vyznamenal boleslavský gólman. Rohový kop odvrátil Dittrich hlavou jen na hranici vápna, kde se do míče opřel Frohna a umístěnou střelu z vingle akrobatickým zákrokem vytáhl Šeda na další roh. Z něho už se Pražané do koncovky nedostali.

Když se v 35. minutě neprosadil po Maškově centru Dittrich proti vybíhajícímu Samoelovi, přišel na druhé straně hřiště trest. Ve 41. minutě z necelých dvaceti metrů zamířil Chalupa přesně k levé boleslavské tyči, od které se míč odrazil za záda marně se natahujícího Šedy – 0:1.

Po změně stran první akce zavánějící vyrovnáním se zrodila v 50. minutě, ale pražští obránci na rohu malého vápna odstavili Vizingra nepotrestaným faulem. Za pět minut Schubert uvolnil Vaněčka, který sice své sólo neproměnil, ale po nedovoleném zákroku brankáře už rozhodčí neváhal a nařídil pokutový kop. V 56. minutě ho s jistotou proměnil Michal Sedláček ve vyrovnávací gól – 1:1.

Boleslavští pokračovali v útočení. V 60. minutě po Maškově přihrávce běžel sám na brankáře opět Vaněček, ale nastřelil jen Samoelovu nohu. V 64. minutě Vaněček obehrál Budějského a zacentroval před vyšehradskou branku, kde Mašek míč pořádně netrefil. V 65. minutě však byl úspěšnější. Brezinský přesně přihrál rozeběhnutému Sedláčkovi, po jehož centru z levé strany se Mašek bez obtíží prosadil – 2:1.

V 74. minutě Maškův volej z akrobatické pozice přeletěl vyšehradskou branku, v 83. minutě po Vaněčkově přihrávce za obranu postupoval Dittrich sám na Samoela, ale zbrkle přestřelil. V samém závěru utkání, které sudí protáhl o tři minuty, našel Vajgl za obrannou linií Kadlece, jenž přesným centrem připravil ideální střeleckou pozici Maškovi a ten ji také bez váhání využil – 3:1.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Svoboda, Brezinský, Mrvík, Horák (46. Vizingr) – Dittrich, Vajgl, M.Sedláček, Vaněček (88. Kalíšek) – Schubert (76. Kadlec), Mašek. připraveni ještě byli Dytrt a Ehrenberger.

Sestava FK Slavoj Vyšehrad: Samoel – Budějský (76. Stibůrek), Hendrych, Šourek, Janda – Frohna, Chalupa (72. Kunt), Pechar, Matuszny (72. Voborník) – Dalekorej, Zajac. Připraveni ještě byli Tošovský a Víšek.

Góly: 65. a 90. Mašek, 56. M.Sedláček – 41. Chalupa

ŽK: Mašek

Rozhodčí: Stančík – Henych, Kučka

Diváků: 120

Fanshop banner